Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Meg kell -e keverni járólapozá...

Meg kell -e keverni járólapozás közben a ragasztót?

Figyelt kérdés
Kb. 20 kilót bekeverek, és eltart néhány óráig, mire elhasználom.
2014. okt. 27. 21:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egyszer kell jól kikeverni és többször nem szokták .
2014. okt. 27. 21:19
 2/15 anonim ***** válasza:

20kg bekeverni azt azért sokallom egyszerre .

Előző

2014. okt. 27. 21:20
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Lehet, hogy sok, bár úgy számolom, hogy annyi kell a kb 6 m2 -re (2 -5 kg van a zsákon írva m2 - enként, én középátlagos 3,5 kg - mal számolva hoztam ki a kb. 20 kilót. Az más kérdés, hogy lehet, hogy tényleg kétszerre kellene kikevernem. Köszi!!
2014. okt. 27. 21:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Némileg más kérdés : A múltkor felvetettem, hogy érdemes lenne -e bevizezni a járólapokat, a (talán) jobb kötés érdekében (állítólag régen szokás volt). Valaki javasolta, hogy nézzem meg, beissza -e a vizet. Most kipróbáltam, beissza. (a járólapokat is kb. 10 éve vettük). Így hát valszeg egy kicsit be fogom vizezni.
2014. okt. 27. 21:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Az agyag alapú csempéket kell beáztatni, azért mert az agyag ragasztáskor a ragasztóból is magába szívja a vizet, a ragasztó 'megég', nem köt meg rendesen.

/20 kg-t egyszerre bekeverni talán kicsit sok, annyit keverj be amennyit pár óra alatt el is használsz/

2014. okt. 28. 07:49
 6/15 A kérdező kommentje:
Namost nem tudom, hogy a járólapom milyen alapú, de a rácsöpögtetett vizet azon nyomban beszippantja. Szerinted (is) vizezzem be?
2014. okt. 28. 09:40
 7/15 anonim ***** válasza:

1. Ha az alap nem tükörsima és hokk-egyenes, akkor szinte biztos, hogy a 20 kg ragacs kevés lesz a 6 m2-re.

2. Ha be is kevernél annyit egyszerre, időnként át kell majd keverned, ami mondjuk 15 kg ragacsnál nem egy leányálom.

3. Beltéri padlólapod van, elég neki, ha lerakás előtt benedvesíted (mondjuk ecsettel vagy spricnivel), majd a lapra is kenj egy vékony réteg ragacsot, annyit, amennyit a minta felvesz.

2014. okt. 29. 20:37
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2014. okt. 29. 22:53
 9/15 lalalalalalala és la ***** válasza:
Remélem még nem raktad le! Ne kell megvizezni! A víz egy fátyolréteget képez a burkolólapon, ami rontja a tapadàst. Inkább gletteld át a lapot is ragasztóval
2014. okt. 30. 22:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi! - Hát pedig (sajna?) megvizeztem és úgy raktam le. Majd meglátjuk utólag, megragadt -e eléggé
2014. okt. 31. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!