Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gyerekszobában mivel fűtötök?

Gyerekszobában mivel fűtötök?

Figyelt kérdés
Vettünk egy lakást, és felújítjuk. Több dologba is belekötöttek már, többek között abba, hogy veszélyes gyerekszobába a konvektor. Cirkóra cserélni nincs elég pénzünk, más megoldások érdekelnének.
2014. aug. 13. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Akinek van pénze mert családsegítőben,védőnő vagy gyámhivatalban dolgozik könnyen bele köt abba,hogy ne azzal füts mert meg ég a gyerek.Nálunk a gyerekeknél először német kályha volt most cserépkályha de el lehet keríteni,hogy ne égesse meg magát van direkt ilyen kályha védő.
2014. aug. 13. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Gázkonvektorral, ami kéményre van kötve.

De majd szeretnénk lecserélni az egész fűtési rendszert vízteres kandallóra, és akkor radiátor lesz.

Van mellette szén-monoxid érzékelő, én nem idegeskedem, hogy veszélyes-e. Inkább nem túl hatékony fűtés.

2014. aug. 13. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Radiátorral, amit egy gázcirkó működtet.

:)

"Több dologba is belekötöttek már, többek között abba, hogy veszélyes gyerekszobába a konvektor."

No és kik kötöttek bele, hogy a gyerekszobábaN konvektor van? A parapetes konvektor semmivel se veszélyesebb, mint más fűtési mód. MIvel teljesen zárt a szoba felé, így nem kerülhet CO a szoba levegőjébe. Persze meleg és megéget, de nem kell fogdosni.

2014. aug. 13. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Én úgy nőttem fel, hogy előbb vaskályha volt a szobában, azután konvektor. Soha nem égettem meg magam a fűtőtesttel. Elmagyarázták, hogy süt, forró. A nagyimnál is sparhelt volt. Reggelire benne (a parázson) pirítottuk a kenyeret...
2014. aug. 14. 10:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Ajánlatokat kérünk az átalakításokra, amiket gázos is megnézett, hogy új konvektort tegyen majd fel, ő mondta, hogy a szél visszafújja az égésterméket és a baba megfulladhat, szerinte felelőtlenség. (parapetes) Én nem értek hozzá, ő olajkályhát javasolt helyette, de nem akartam csak az ő véleményére adni, ezért kérdeztem.
2014. aug. 14. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!