Túl sok anyag és kivitelezési díjat akar ránksózni a kivitelező, tehetünk vmit?
1 m3 beton az közel 1 tonna zsákos estrich (amit ki is kell fuvaroztatni).
Napi 32 ezer munkadíj nem sok és nem is kevés, nyilván nem te hoztad-vitted őket és elég sokszor fordulhattak. Kicsit szerintem román árakban gondolkodsz: 5-7 ezer/fő. Ha egy szakember napi 10 órában nem keresi meg a 20-ast (és a vállalkozó minden embere után 10-10-et tisztán) akkor lehúzhatja magát a wc-n és nagyon rosszul csinál valamit.
Nem haragszom rád egyáltalán, és tudom, hogy Pesten reális ez az ár, de mi nem ott élünk, mifelénk ennyit még a számlás vállalkozók sem kérnek, mert nem lenne ki megfizesse...
Az árakkal is tisztában vagyok, a családi házunkat, ahol élünk, 10 éve építtettük, még mindig vannak csip-csup dolgok, ez is olyan volt többek között. Ez egy lépcsős terasz, amit csináltak, kb össz 30 m2 lépcsővel együtt. Na most erre több mint fél millát kifizetni, anyaggal együtt brutál szerintem....
Tavaly a fürdőnket újíttattuk fel, az 16 m2, teljes bontás, átalakítás, burkolás, víz villany, menő vállalkozó, szla képes, 3 hétig tartott, ugyanennyi volt a munkadíja, mint a mostaninak, pedig az sokkal nagyobb, durvább meló volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!