Multipor hőszigetelő anyag mennyire hatásos abban, hogy melegebb legyen tőle a lakás?
A kérdés az, hogy kívülről vagy belülről szigetelne? Ha jól gondolom, belülről, akkor javasolnám ezt a cikket, mielőtt döntenek:
Van több megoldás, a Multipor is jó, de a kivitelezést körültekintően kell végezni. És ahogy az előttem szóló említette, a lambda értéket is figyelembe kell venni.
Hőszigetelést, a fal belső oldalára, csak hétvégi háznál raknék.
Állandóan lakott lakásnál 100-szor jobb a külső oldali hőszigetelés.
Nekem sem szimpatikus a multipor technológiában, hogy tél végére átnedvesedik.
A multipor hőszigetelés ezt jól viseli, de tégla nem biztos, hogy a nedvességet hosszú távon tolerálni fogja, különösen, ha a fagypont alatti zónában van.
Én ideiglenesen lábazati hőszigetelő lapokkal burkoltam a külső fal belső oldalát. De a padló, a födém, a közfalak, és a beforduló falak olyan intenzitással vezetik befelé a hideget, mintha direkt hűtőbordák lennének.
Tehát így összességében nem sok haszna van a belső oldali hőszigetelésnek. Ráadásul a hideg sarkokban könnyen kicsapódik a nedvesség. Ha 1 méter sávban a derékszögben csatlakozó falakat, padlót, födémet is hőszigetelném, akkor persze jó lenne, de én inkább pereskedtem. Elvégre a szomszédomat semmiben nem zavarná a hőszigetelés, az elfoglalt területért pedig kártalanítanám.
Néhány év pereskedés után végül peren kívül megegyeztem a szomszédommal. Rájött, hogy butaságot csinált, végül a kártalanításra sem tartott igényt. Azt mondta ne sértsem meg néhány ezer forinttal. Úgyhogy végül lesz külső hőszigetelésünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!