Ha esetleg akad itt egy szaki, vagy valaki, aki nemrég csináltatott központi fűtést, tudna segíteni nekem picit? Nagyon hálás lennék!
A helyzet a következő.
Fűtéskorszerűsítést szeretnénk csinálni családi házunkban.
A ház paraméterei:
110 nm2, szigetelt vályog ház, új nyílászárókkal. Jelenleg két kandalló és két konvektor fűti ki, amiből egy parapetes.
Sejtésem szerint egy vízteres kandallóval és 6 db radiátorral ki tudnánk váltani a fűtést.
Úgy alakult a helyzet, hogy, a családtag, aki csinálta volna nekünk, mégsem fogja tudni megcsinálni.
600e Ft-unk lenne a "bulira", beleférhetünk így, vagy akkor ez felejtős az idénre? Milyen munkadíjjakkal dolgoznak manapság a központifűtés szerelők?
Esetleg az kivitelezhető, hogy idén kicseréljük a kandallót vízteresre, de idén télen még sima kandallóként használjuk, és jövőre kötjük rá a rendszert?
A másik kérdés ez a mika nevezetű gázkazán. Én azt olvastam, hogy ez 60nm2-t tud csak kifűteni, ez tényleg így van?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A hosszát akkorának, amennyi forró vizet akarsz. Megvan ugye a belső átmérője, és a hossza. Ezt kis matematikával ki lehet számolni, hogy hány liter. :) Amíg nincs fagy, és süt a nap, működhet, de gyakorlatban nem tudom mennyire. Fokozható a hatás, ha egy osb lapra tekered rá, és azt mindig bedöntöd a napállásra merőlegesnek.
Használd a fantáziád :) Én sörkollektort akartam volna készíteni, és hiába sikerült összegyűjtenem vagy 1000 dobozt, nem volt lehetőségem a kivitelezésére :(
jelenleg panellakásban lakom, itt ezeket nem tudom kihasználni, bár nagyon nem is kell, mert bőven fűtenek alattam. Itt más módszerekkel kell operálni.
Rengeteg egyébként a pazarlás minden téren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!