Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha esetleg akad itt egy...

Ha esetleg akad itt egy szaki, vagy valaki, aki nemrég csináltatott központi fűtést, tudna segíteni nekem picit? Nagyon hálás lennék!

Figyelt kérdés

A helyzet a következő.

Fűtéskorszerűsítést szeretnénk csinálni családi házunkban.

A ház paraméterei:

110 nm2, szigetelt vályog ház, új nyílászárókkal. Jelenleg két kandalló és két konvektor fűti ki, amiből egy parapetes.

Sejtésem szerint egy vízteres kandallóval és 6 db radiátorral ki tudnánk váltani a fűtést.

Úgy alakult a helyzet, hogy, a családtag, aki csinálta volna nekünk, mégsem fogja tudni megcsinálni.

600e Ft-unk lenne a "bulira", beleférhetünk így, vagy akkor ez felejtős az idénre? Milyen munkadíjjakkal dolgoznak manapság a központifűtés szerelők?

Esetleg az kivitelezhető, hogy idén kicseréljük a kandallót vízteresre, de idén télen még sima kandallóként használjuk, és jövőre kötjük rá a rendszert?

A másik kérdés ez a mika nevezetű gázkazán. Én azt olvastam, hogy ez 60nm2-t tud csak kifűteni, ez tényleg így van?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2014. máj. 6. 05:58
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
A leírásodból feltételezem, ez a megoldás nyáron tud működni... Viszont azt nem értem, hogy csatlakoztassam ezt a zuhanyhoz, illetve a kádhoz? Vagy akár kinti zuhanyhoz? Ráadásul a szivattyúnk fúrt kútra van rákötve, így a folyamatos nyomáshoz folyamatosan mennie kellene, mert különben visszaszívja a kút a vizet. Bár van kerti csapunk is.. És milyen hosszúnak kellene legalább lennie annak a slagnak? :) Bocsi a sok kérdésért, csak felkeltette az érdeklődésem ez a téma. :)
2014. máj. 19. 05:59
 32/37 anonim ***** válasza:

A hosszát akkorának, amennyi forró vizet akarsz. Megvan ugye a belső átmérője, és a hossza. Ezt kis matematikával ki lehet számolni, hogy hány liter. :) Amíg nincs fagy, és süt a nap, működhet, de gyakorlatban nem tudom mennyire. Fokozható a hatás, ha egy osb lapra tekered rá, és azt mindig bedöntöd a napállásra merőlegesnek.

Használd a fantáziád :) Én sörkollektort akartam volna készíteni, és hiába sikerült összegyűjtenem vagy 1000 dobozt, nem volt lehetőségem a kivitelezésére :(

jelenleg panellakásban lakom, itt ezeket nem tudom kihasználni, bár nagyon nem is kell, mert bőven fűtenek alattam. Itt más módszerekkel kell operálni.

Rengeteg egyébként a pazarlás minden téren

2014. máj. 19. 09:16
 33/37 anonim ***** válasza:
Ha fagy van, nem működik ez az egyszerű módszer, de nyáron miért ne spórolnál ilyennel, ha lehet? Elsősorban kinti zuhanynak ajánlom, de ha ügyes vagy, meg tudod oldani úgy is, hogy a lakásban legyen szolármelegvized. Mosogatáshoz például tökéletes lehet.
2014. máj. 19. 09:19
 34/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Most már csak azt kellene eldöntsem, hova tegyem, az udvar közepén nem mutatna túl jól egy nagy kakaós csiga! :D Egyébként KPE csővel is működhet a dolog, a slag elég drága muri?:)
2014. máj. 20. 05:59
 35/37 A kérdező kommentje:
Jaj igen, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan fog akkor ez csatlakozni nekem egy kerti zuhanyhoz? És honnan tudnék ilyen zuhanyt szerezni? Alatta meg gondolom egy raklappal meg tudnám oldani, hogy ne cuppogjunk a sárba zuhi után...
2014. máj. 20. 06:38
 36/37 A kérdező kommentje:
Ja igen, és olyat tudok csináni, hogy rákötöm a kútra, ha megtelik a csigám, akkor lezárom valahogy a szivattyú felőli végét, így nem folyna vissza a kútba a vizem és akkor a vezetékes vízzel is spórolhatnék... :) És nem lesz túl forró így zuhanyozni a víz? Mert ugye így nem tudom hideggel keverni...
2014. máj. 20. 06:41
 37/37 anonim ***** válasza:

Valahogy így [link]

A kpe csövet nem ismerem, de biztos jó.

[link]

jobboldalon még több linket találsz az ezermesteresnél, mazsolázz :)

2014. máj. 20. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!