Belyukadt ajtólapot hogy lehetne "kipofozni"?
Nem tudjuk, hogy most ököllel, vagy székkel, seprűnyéllel vagy mivel ütötték be, van egy lyuk az ajtóban; beszakadt a préselt lemez borítás.
Glettel vagy hasonló anyaggal kikenni szerintem nem tartós, hallottam kétkomponensű gyúrmaszerű anyagról de kíváncsi vagyok valakinek volt-e már hasonló esete, és ha igen hogy sikerült megoldania?
A válaszokat előre is köszönöm!
az a kétkomponensű annyiba kerülne, mint egy új ajtó...
kisebb hibát lehetne javítani glettel, de érdemes csemperagasztóval is próbálkozni, falakon kis lyukakra is jó az
Én így csinálnám:
A lyukat egy szabályos négyszög alakú nyílássá vágnám, aztán farostlemezből kivágnék három csíkot. Ezt belülről felragasztanám a lyuk köré, egyet a két szélére, egyet a lyuk közepére. Ha megkötött a ragasztó ezekre lehet a pótlást ráragasztani. A pótdarabot ki kell vágni farostlemezből, pont akkora méretben mint a lyuk. Utána a már rögzített csíkokra lehet ragasztani, majd csiszolni, és ha pontosan dolgoztál, minimális hézag lesz, amit lehet glettelni, vagy festeni.
Kicsit macerás, de ha van farostlemez a háznál, ez a legegyszerűbb. Gyakorlatilag ugyanaz az elv, mint a gipszkartonfalnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!