Mennyibe kerülne?
Figyelt kérdés
Vettünk egy családi házat, amihez tartozik egy óriási medence. Az előző tulajdonos 6 éve nem használta, csupán a jakuzzi részét, a rendes úszómedencében szerkezeti állagmegóvás történt, hogy a talajvíz ne nyomja fel, ilyesmik. A medencetechnika jó 10-12 éves, és rossz is, valamint a medence burkolatát is cserélni kéne, mert a 6 év alatt sokat kapott a természettől. A szerkezet hibátlan. Szeretném megcsináltatni, mert óriási és nagyon jól meg lett tervezve és csinálva annak idején. Körülbelül mennyivel számoljak? Több medencés cégtől is kértem árajánlatot, az egyik ki se jött, a másik pedig irreális ajánlatot adott, csupa túlárazott, és részben felesleges tételekkel. Kettő pedig felmérte, de még nem jeleztek vissza.2014. febr. 17. 15:25
11/12 A kérdező kommentje:
Hát most egyenlőre a villanyszerelés lett megoldva. Holnap lesznek visszaásva vezetékek, mert úgy voltam vele hogyha már úgyis vezetéket fektetünk, akkor miért ne rakjuk le a kerti lámpák vezetékeit is.. Így spóroltam is egy kicsit, meg lettek lámpáim is.:) (régóta valami különös perverzióm hogy nekem kell kerti világítás) Az akna pedig tegnap lett -majdem- teljesen kész, a kapcsolószekrény, konnektorok, biztosíték, Fi-relé, meg főkapcsoló fel lett szerelve. Kicsit túl is lett méretezve a rendszer, de inkább mint alul. A csövezést még meg kell csinálni az aknában. A technika csak tavasszal lesz megvásárolva és beszerelve, addig az időjárásra való tekintettel nem akarom beszereltetni. Meg ne álljon 2-3 hónapot ott lent a drága cucc. Javasoltak sokfélét, ezt a zöldüvegeset is azthiszem, meg aktív szeneset, meg szivacsosat, mindenfélét.. Most fog jönni a csövek cseréje, meg a csapvíz bevezetőágának kiépítése. Mert eddig úgy volt, hogy a kerti csapról ment slagon keresztül egy csonkba.. Kicsit spúr megoldás egy ekkora medencéhez. Szóval lesz egy külön ág az akna felé, ez valószínűleg vezérelt lesz, szóval a "leeresztő" és a víz "betáp" ágat fogja valmi kis kütyü mágnesszeleppel vezérelni, valamint lesz egy külön vízóra is, hogy tudjam mérni mennyi ment a medencébe. Tavaszig ennyi, az új fóliát is csak akkor akarom lerakatni, hogy addig se legyen kitéve az időjárásnak.
2014. febr. 24. 18:31
12/12 anonim válasza:
Semmibe nem tudok belekötni.:)
Majd ha már alakultál és beindult a szezon, légy szíves írj már egy pár sort ide, hogy sikerült. Üdv, a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!