Utcára nyíló parapet gázkonvektoros fűtést mennyibe kerülne beépíttetni egy társasházi lakásba?
Egy zuglói 4 emeletes társasházi 47 nm-es lakásról van szó. A szomszédok szerint a főgáz évek óta nem ad engedélyt utcára szellőző parapet gázkonvektoros fűtés kiépítésére, én viszont e-mailben érdeklődtem a gázművektől és ezt a választ kaptam:
"A jelenleg hatályos 11/2013. (III.21.) NGM rendelet 4.2.5.2. pontja, ill. a 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet - az országos településrendezési és építési követelményekről – előírásainak betartása mellett lehetősége lehet parapet konvektor elhelyezésére.
Javaslom, vegye fel a kapcsolatot egy épületgépész tervezővel és a helyszíni adottságok, valamint a rendeletek előírásai függvényében határozzák meg az előírásoknak megfelelő megoldást."
A kérdésem az, hogy ha lehetséges, mennyibe kerülne ezt megoldani (konvektor, munkadíj, stb)?
Csak értelmes, tárgyilagos válaszokat szeretnék kérni, köszönöm!
Elég nagy a szórás, mivel szabadáras szolgáltatásról van szó.
Veszel egy konvektort 40-60-80K
Gázterv 20-50k
gázszerelő munkadíj (kiépítés) 250-500K
+Engedélyezési illetékek, társasház hozzájárulása, egyebek...
Az engedélytől függetlenül számtalan dolog befolyásolja!
Nem is értem, hogy miért számítasz tárgyilagos válaszokra, amikor rengeteg -általunk ismeretlen- körülmény befolyásolja.
-Emeleten vagy földszinten?
-Van-e gáz/gázóra a lakásban?
-Milyen távolságra lesz a konvektor a legközelebbi gázcsőhöz?
-Milyen technológiával akarod szereltetni(rézcső, vascső, stb.)?
-Milyen konvektort akarsz felszereltetni?
Ezek mind olyan -fontos- szempontok, amik miatt nem lehet "értelmes, tárgyilagos válaszokat" adni!
Nekem az a lényeg, hogy ne kioktató, hanem segítő jellegű válaszokkal legyek gazdagabb. 4 emeletes a társasház, és a 3. emeleten van a lakás. Van gázóra, de a szoba utcára nyíló ablakától a gázcső a lakáson belül a lehető legtávolabb eső részen van. Fogalmam sincs milyen technikával legyen szereltetve, abszolút nem tudok erről semmit, melyik jó, melyik mennyibe kerül stb.
Sima gázkonvektorra gondoltam.
Kedves kérdező!
Hogy sikerült engedélyt szerezned parapetre? Nagyon fontos lenne nekem is. (szintén Zugló)
Válaszod előre is nagyon-nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!