Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi emeletes épületeknél...

Régi emeletes épületeknél hogy oldották meg zuhanytálcáknál a fal vízszigetelését?

Figyelt kérdés

Régi, minimum 30-40 év épült emeletes téglaépületben jártam, ahol csak zuhanykabinnak volt hely eredetileg, tehát mindig is annak kellett lennie, még ha mostanában cserélték is.

Akkoriban nem léteztek modern, kenhető szigetelőfóliák, de akkor hogy oldották meg?

2014. febr. 7. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Én bitumenre gondolnék.
2014. febr. 7. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
átázott
2014. febr. 7. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
sima olajfestékkel lefestették a falat. nem csak ott, de a fürdőben is alkalmazták, mert mosható.
2014. febr. 7. 19:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagy csempével, linóleummal borították be a falat. Nálunk a panelban ez volt (kábé 50 éves linóleum, az a tipikus barna-fehér aprómintás). Mindkettő tartós, és könnyű takarítani is őket.
2014. febr. 8. 10:30
 5/8 A kérdező kommentje:

# 4

Csempe alatt nem ázik át?

Linóleumot padlón láttam, de falon még nem.

2014. febr. 8. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:

A régi panelunknál a komplett fürdőszoba PVC-vel volt kibélelve :D Szenvedtünk is vele rendesen, mire sikerült lehántani.

A csempe alapból nem ázik át, a máz rajta vízálló. A fugát meg nem nagy ördöngösség vízállóra csinálni, még akkor sem, ha a fugázóanyag eredetileg nem az. Ma is nagyon sok helyen csempézve van a fürdőszoba, de sok más olyan helység is, ahol fontos a vízzárás. Pl. henteseknél, orvosi rendelőkben, műtőkben, stb. De elég csak a strandokon, uszodákban körülnézni, az összes medence csempével van kibélelve, és nem eresztik át a vizet.

2014. febr. 8. 20:58
 7/8 A kérdező kommentje:

# 6

Persze, de a csempe alatt gondolom használtak valami. Ma ez a kenhető vízzáró fólia. De régen mit használhattak?

Egyébként hogy lehet az eredetileg nem vízálló fugát azzá tenni? Ez érdekelne, mert van egy ilyen típ. lakás a családban és oda keresünk megoldást.

2014. febr. 8. 23:49
 8/8 anonim ***** válasza:
A hatostól kérdezném ezt a fugázás vizzáróvá tételét, egy picit részletesebben, mert engem már a guta üt meg vele,újrafugáztam, de mégis átázik.
2014. febr. 10. 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!