Milyen módon érdemes korszerűsíteni konvektoros lakásomat a fűtést illetően (plusz a melegvíz-előállítást)?
Gázterv a kombicirkóhoz mindenképp kell. Ha legfelül laksz és megfelelően elhelyezhető a "kéménye", akkor egy zárt égésterű (akár kondenzációs) beépített tartályos kombicirkó megoldás lehet, így megúszod a kémény bélelését.
Ha ezek nem járhatók, ott a MIKA kazán, azt a konvektor helyére kell felszerelni, létezik melegvíz készítésére alkalmas fajtája is. Ehhez se terv, se engedélyek nem kellenek.
Hú, köszönöm szépen! Egyébként valóban meg akarom úszni a bélelést, főleg azért, mert gyűjtőkéményről van szó. :-) A saját kémény lehetőségeit nézegettem a neten, abból két db kéne valószínűleg, a végső árat egyelőre csak találgatni tudom.
Ez a MIKA kazán is érdekes, még nem hallottam róla, de ahogy így hirtelen utánanéztem, nagyon jó ötletnek tűnik ez is! :) Köszi!
Egyébként a házban többen bélelés nélkül oldották meg (akár) a cirkót is, az egyik földszinti lakó pl. egy szellőzőszerűséget tett kifelé a falra. Nem tudom, pontosan hogy működik neki az egész, de nem büntették meg, úgyhogy biztosan szabályos. :-)
Gyűjtőkéménynél az akár egy kisebb Eszterházy vagyon lehet.:)
Minek kettő kémény? Kandallód is lesz?
Ha csak légbeszívó a cirkójához, az lehet szabályos. Ha turbócső, akkor az már kevésbé.:S
Ha cirkót tetetsz, vegyél zárt égésterűt (nincs ok,ami a nyílt mellett szólna).
Tetszenek a kandallók (azért is van látvány-konvektor az egyik szobában) :-), de itt nem hiszem, hogy lehetséges (vagy érdemes). Csak azért írtam, hogy két kémény, mert a mostani helyzetre gondoltam.
Persze, nem új gyűjtőkéményt akarok... :) Ha a mostaniakat felújítaná a ház, nekem persze az is jó lenne, de erre nem sok esély van, én meg nem nagyon szeretnék a másik két (alattam lakó) tulajdonossal egyezkedni bélelés-ügyben. Egyszerűbb egy saját, csak az én lakásomhoz tartozó kémény.
Mi a különbség a turbócső és a légbeszívó között...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!