Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Plafonra szeretnék lámpát...

Plafonra szeretnék lámpát bekötni. Ha csak két vezeték jön, akkor a földet simán kihagyom? És a másik két vezetéket hogyan tudom megkülönböztetni? N és L jelölés van a lámpán.

Figyelt kérdés

2013. nov. 9. 12:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
valószínűsítem, hogy panelban laksz. a fehér vezeték az M-falra vezeték, a szürke MM-fal-ezt blankolva a szürke alatt más szín is lesz. panelban eleve a színek nem mérvadóak, össze vissza szereltek általában.ha precízen akarod bekötni, akkor fázisceruza. (esetleg a kapcsolónál megnézed a vezetékeket)
2013. nov. 9. 18:41
 12/15 A kérdező kommentje:
nekem csak voltmérőm van itthon
2013. nov. 9. 19:05
 13/15 anonim ***** válasza:
akkor hosszabbítsad meg az egyik mérőzsinórt és kösd egy védővezetékhez (konnektor)
2013. nov. 9. 23:33
 14/15 anonim ***** válasza:

"Ha már olyan nagy villanyszerelők vagytok, akkor a drótból is meg tudnátok mondani, nem? Gondolom a fázis szokott a vastagabb lenni, nem?"

Drót= vezeték

Mindkét vezetéknek egyforma keresztmetszetűnek illik lennie, ugyanis mindkettőn ugyanakkora lesz az áramerősség. (Fizika 6. osztály)

A nullavezető szabványos színe kék, a fázisé általában fekete, de bizonyos esetekben barna.

Az MM-fal vezeték dupla szigetelésű, a szürke alatt kék, fekete, zöld-sárga színekkel lehet találkozni, csak épp a lusta villanyreszelő nem volt képes szépen megblankolni.

Egy csillár bekötése kb. 5 perc, és te már lassan egy napja foglalkozol vele. Jó középvezető lesz belőled, igazi szartologató, aki a semmittevést munkának tudja beállítani, közben meg egyfolytában okoskodik!

:(

2013. nov. 10. 08:46
 15/15 A kérdező kommentje:
hát nem a fázis miatt, de nekem a bekötése ugyan 5 perc volt, de a felszerelése 4 óra. Hihetetlen milyen szarokat csinálnnak. Feltételezik, hogy sík egyenes a plafon, hogy a zsínórok beférnek, szar gagyi vasat adtak, ami elhajlik, nem lehet beállítani, hanem gányolni kell meg ékelgetni, stb.
2013. nov. 10. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!