Hogyan lehetne az esővizet elvezetni egy befelé nyíló pinceajtóról?
Szeretnék ötletek kapni arra, hogy miként tudnám az esővizet elvezetni a pinceajtóról akkor, ha az ajtó befelé nyílik, és a küszöb, amire záródik az említett ajtó, eléggé magas (kb.8-9 cm). Az ajtó ráadásul hosszanti irányban lambériával borított, így ha pont a pinceajtó felől esik az eső, akkor nem csak a küszöb és az ajtó közötti résen jön be a víz, hanem a lambéria lecek találkozásainál lévő mélyedésekben is, ami már több, mint 1-2 mm.
Tetőre is gondoltam már az ajtó fölé, viszont az ajtó 2 méterrel van lejjebb a föld felszínétől, így a tető pont akadályozná a lépcsőlejáraton való járást. Szóval valami olyan vízelvezetőre gondoltam, amit a küszöb felé, az ajtóra lehetne illeszteni, hogy a küszöb fölött kifele tudjon folyni a víz az ajtóról.
Esetleg valakinek van valami jobb ötlete?
Köszönöm szépen a válszokat és ötleteket! Megcsináltattam az elvezetőt aluminium lemezből bádogossal, a lambéria lecek közötti réseket kinyomtam akrillal (ahogy javasoltátok), felszereltem, lefestettem, teljesen jónak tűnik, bár még nem tudom mennyire tökéletesen tölti be a funkcióját, mert nem esett azóta az eső.
Még egyszer köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!