Családi ház villamos hálózatkialakításhoz milyen aktuális szabványszámú könyvből szerezhetnék segítséget?
Jobb, ha villanyszerelőt keresek a feladatra.
Kell egy a helyi elektromos művek által elfogadott tervezővel készíttetett terv, egy felelős kivitelező, aki tisztában van a szabványokkal /csak a két legfontosabbat írtam/.
Köszönöm a hozzászólásod, de nem ez volt a kérdés! E.on által minősített szakember megcsinálja a dolgát a villanyoszloptól a kismegszakítókig. Lakáson belül nem kötelező tervet készíttetni és minősített szakemberrel megcsináltatni csillagászati áron. (Ez csak a gázvezetékekre érvényes) Akkor kötelező így megcsináltatni, ha a tűzoltósággal bevizsgáltatjuk az egész házat, mert a biztosítók csak így fizetnek az esetleges tűzkárra.
Elektrotechnikus vagyok, PLC-ket programozok és építek be. Szakmám egyik alapja a villanyszerelés, de konkrétan villamoshálózat kiépítést már 10 éve nem csináltam és szeretném felfrissíteni a tudásom az aktuális szabványokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!