Leggazdaságosabban mivel lehet kifűteni egy 2 m hosszú, 1 m széles (1.7 m magasságig csempézett) fürdőszobát? Központi fűtés elhagyásával, más módokon? Ezekre a mostanában terjedő (különböző!) elektromos árammal működő elemekre gondoltam elsősorban.
Például egy ilyen áramot használó fűtőelemet gondoltam a bejárati ajtó fölé helyezni (belmagasság 2.75 méter, hely van), hogy az adja le, illetve továbbítsa e rövidke (csupán) két méter hosszúságú fürdőszobára a hőt.
Kérdés melyik lenne a leghatékonyabb - anélkül, hogy (emiatt az egyetlen egy helyiség miatt) klímát kellene felhelyeztetni a falra? Tehát viszonylag kevés pénzből is melegítse fel a fürdőszobát, mikor a téli hideg hónapokban esténként zuhanyzáshoz működtetnénk a berendezést/fűtőelemet.

A fali hősugárzót pont erre találták ki. De sokat ne használd, tényleg csak fürdés előtt fél órát, mert zabálja a villanyt. Kényszermegoldás.
"Például egy ilyen áramot használó fűtőelemet gondoltam a bejárati ajtó fölé helyezni (belmagasság 2.75 méter, hely van), hogy az adja le, illetve továbbítsa e rövidke (csupán) két méter hosszúságú fürdőszobára a hőt."
Ez viszont a legrosszabb ötlet. A bejárati ajtó tetejéről nem fog lejönni a meleg, pláne bevándorolni egy szűk kis helyiségbe.
Amúgy mért ilyen keskeny és alacsony a fürdő? Legalább 2x2-re ki kéne tágítani, és a belmagasságot 2,5m-re megnövelni. Azon túl hogy nyomasztó, ilyen szűk helyen a vizgőz és a pára megszorul, bepenészesedik a fal.

Azért ekkora a fűrdő,mert bíztos nem volt nagyobbra lehetőség.A hősugárzók nem jók,meleget csak ott érzel ahova sugároz.Meleg levegőt fújók sem.
Olajradiátorra gondoltam.

500W körüli törölközőszárító már elégséges lehet, vagy tegyél fel egy ilyet, ha a törölközőszárító nem fér el (szintén 500W elég egy ilyen pici helyiségbe): [link]
Sőt ha tudod, hogy mondjuk este 8-10 között használjátok a fürdőt, akkor akár még meg is lehet vezérelni egy időkapcsolóval. Mindenesetre ha van lehetőség arra, hogy beépíts egy páraérzékelős elszívó ventilátort (azaz a fürdő valamelyik fala főfal), akkor tedd meg.

Mikor a gyerek még baba volt, akkor fűtöttem külön a fürdőszobában. És egy téli fürdőszobában az a lényeg, hogy fürdés után a meleg vízből kiszállva a LEVEGŐ legyen meleg, ami körülvesz. Nyilván olyan kütyüt szereztem be, ami a levegőt melegíti azonnal, szóval egy ventilátoros 1500 W-os ketyergőt vettem. 10 perc alatt jó meleg lett, 15 perc alatt megfürdettem a gyereket, és mire öltöztetni kezdtem már kapcsoltam is ki. Napi fél órát ment, nem vitt csődbe a villanyszámla emelkedése.
[Egy falra szerelt hősugárzó, vagy olajradiátor vagy infrapanel azért nem jó megoldás, mert csak a sugárzó hőt kapod meg, tehát ha szembefordulsz vele akkor a pocakodnak kellemes, de a hátad a hideg levegőben lefagy a veséddel együtt. Maximum akkor jó ötlet egy infrapanel, ha az fölé a terület FÖLÉ tudnád szerelni, ahová a kádból, vagy a zuhanyzóból kilépsz. Vagy jóval a fürdés előtt be kell kapcsolni, hogy a besugárzott felületek felmelegítsék a levegőt IS. A ventilátoros melegítők meg éppen a levegőt melegítik, és azonnal.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!