Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Leggazdaságosabban mivel...

Leggazdaságosabban mivel lehet kifűteni egy 2 m hosszú, 1 m széles (1.7 m magasságig csempézett) fürdőszobát? Központi fűtés elhagyásával, más módokon? Ezekre a mostanában terjedő (különböző!) elektromos árammal működő elemekre gondoltam elsősorban.

Figyelt kérdés

Például egy ilyen áramot használó fűtőelemet gondoltam a bejárati ajtó fölé helyezni (belmagasság 2.75 méter, hely van), hogy az adja le, illetve továbbítsa e rövidke (csupán) két méter hosszúságú fürdőszobára a hőt.

Kérdés melyik lenne a leghatékonyabb - anélkül, hogy (emiatt az egyetlen egy helyiség miatt) klímát kellene felhelyeztetni a falra? Tehát viszonylag kevés pénzből is melegítse fel a fürdőszobát, mikor a téli hideg hónapokban esténként zuhanyzáshoz működtetnénk a berendezést/fűtőelemet.

ápr. 10. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:

A fali hősugárzót pont erre találták ki. De sokat ne használd, tényleg csak fürdés előtt fél órát, mert zabálja a villanyt. Kényszermegoldás.

"Például egy ilyen áramot használó fűtőelemet gondoltam a bejárati ajtó fölé helyezni (belmagasság 2.75 méter, hely van), hogy az adja le, illetve továbbítsa e rövidke (csupán) két méter hosszúságú fürdőszobára a hőt."

Ez viszont a legrosszabb ötlet. A bejárati ajtó tetejéről nem fog lejönni a meleg, pláne bevándorolni egy szűk kis helyiségbe.

Amúgy mért ilyen keskeny és alacsony a fürdő? Legalább 2x2-re ki kéne tágítani, és a belmagasságot 2,5m-re megnövelni. Azon túl hogy nyomasztó, ilyen szűk helyen a vizgőz és a pára megszorul, bepenészesedik a fal.

ápr. 10. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért ekkora a fűrdő,mert bíztos nem volt nagyobbra lehetőség.A hősugárzók nem jók,meleget csak ott érzel ahova sugároz.Meleg levegőt fújók sem.

Olajradiátorra gondoltam.

ápr. 10. 20:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Az olajradiátor ilyen szűk helyen botlásveszélyes, de egyébként használata vizes helyiségben egyébként is tilos, le van írva a használati útmutatóban.
ápr. 10. 21:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, azért ekkora, mert semmilyen irányban nem lehet bővíteni már. És ez a lenti csupán egy "pót" fürdőszoba, a fenti nagyobb. De mindkettőre szükség van/lesz. Így keresem a legjobb megoldásokat.
ápr. 10. 21:04
 5/8 anonim ***** válasza:

500W körüli törölközőszárító már elégséges lehet, vagy tegyél fel egy ilyet, ha a törölközőszárító nem fér el (szintén 500W elég egy ilyen pici helyiségbe): [link]

Sőt ha tudod, hogy mondjuk este 8-10 között használjátok a fürdőt, akkor akár még meg is lehet vezérelni egy időkapcsolóval. Mindenesetre ha van lehetőség arra, hogy beépíts egy páraérzékelős elszívó ventilátort (azaz a fürdő valamelyik fala főfal), akkor tedd meg.

ápr. 11. 08:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyszerű infra panel. Azonnal sugározza a meleget, de nincs huzat. Arra viszont ügyelj, feleslegesen ne menjen, mert akkor nagyon drága lesz.
ápr. 11. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Mikor a gyerek még baba volt, akkor fűtöttem külön a fürdőszobában. És egy téli fürdőszobában az a lényeg, hogy fürdés után a meleg vízből kiszállva a LEVEGŐ legyen meleg, ami körülvesz. Nyilván olyan kütyüt szereztem be, ami a levegőt melegíti azonnal, szóval egy ventilátoros 1500 W-os ketyergőt vettem. 10 perc alatt jó meleg lett, 15 perc alatt megfürdettem a gyereket, és mire öltöztetni kezdtem már kapcsoltam is ki. Napi fél órát ment, nem vitt csődbe a villanyszámla emelkedése.

[Egy falra szerelt hősugárzó, vagy olajradiátor vagy infrapanel azért nem jó megoldás, mert csak a sugárzó hőt kapod meg, tehát ha szembefordulsz vele akkor a pocakodnak kellemes, de a hátad a hideg levegőben lefagy a veséddel együtt. Maximum akkor jó ötlet egy infrapanel, ha az fölé a terület FÖLÉ tudnád szerelni, ahová a kádból, vagy a zuhanyzóból kilépsz. Vagy jóval a fürdés előtt be kell kapcsolni, hogy a besugárzott felületek felmelegítsék a levegőt IS. A ventilátoros melegítők meg éppen a levegőt melegítik, és azonnal.]

ápr. 11. 15:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Vagyis ez egy ventilátoros hősugárzó, melyet felszereltettethetek az ajtó fölé, kissé lefelé irányozva a sugárzását?
ápr. 12. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!