Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért kerül egy viszonylag...

Miért kerül egy viszonylag kicsi 60-70 m2 lakófelületű családi ház homlokzati szigetelése 6300000 Ft-ba?

Figyelt kérdés

105m2 homlokzat és 20m2 lábazat.

Előkészületi, javítási munkálatok minimálisak. Katás vállalkozó csinálja otthonfelújítási program keretén belül. 10 cm kőzetgyapot szigetelés megy rá

ma 13:18
1 2
 1/13 jpeacefuler ***** válasza:
100%
6 millió és háromszázezer forint? Csak azért kérdezem, hogy elírtál egy nullát esetleg, vagy hatszázharmincezer?
ma 13:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Nagyon soknak tűnik, mindenképpen kérj mástól is ajánlatot!
ma 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én építkeztem, 4 ahánlatot kértem, volt ami duplája volt a legolcsóbbnak
ma 14:01
 4/13 anonim ***** válasza:

2 éve készült el a házunk homlokzati és lábazati szigetelése, kb. ugyan ilyen m2 terjedelemben. 1.200.000,-Ft volt. Annyi különbséggel, hogy az előkészületi munkákat (vésés körbe a széldeszka alatt, ablak körül) a férjem megcsinálta.

De ha a drágulást is nézzük, ez akkor sem lehetne több most (előkészületi munkákkal együtt), mint 2.500.000,-Ft.

ma 14:05
 5/13 jpeacefuler ***** válasza:
A jelenlegi referenciaár 9286ft/m². Ez 10cm-es kőzetgyapot-szigetelésre vonatkozik homlokzatra, tapaszolással, dryvit hálóerősítéssel. Nincs benne a dekorvakolat, valamint a felületelőkészítés (ha szükséges). Ja, és ez a lábazatra nem vonatkozik.
ma 14:22
 6/13 jpeacefuler ***** válasza:
Ez munkadíj. Az építőanyag külön tétel.
ma 14:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Kérj több helyről, cégtől ajánlatot és akkor abból már látod mik a realitások.

Lehet morgolódni hogy sokba kerül, de ha senki nem csinálja meg olcsóbban akkor az a valós ára. Ha viszont látod hogy nagy a szórás akkor érdemes megnézni miben különböznek, néha ott a bibi hogy valamit nem számolnak bele, külön kell megrendelned, fizetned és együtt már többe kerül mint amit drágábbnak gondoltál.

De ahogy más is írta, néha nagy a különbség az árban, akkor érdemes a kedvezőbbet választani.

Az esetedben lehet az a gond, hogy a pályázat intézését is ők végzik, így emiatt többet is kérnek el a szokásosnál, hiszen más kedvezőbb ajánlatnál neked kell a pályázattal is foglalkozni és akkor lehet nem sikerül megkapnod a pénzt rá. De ez csak tipp, lehet csak vastagon fog a ceruzája.

ma 14:33
 8/13 A kérdező kommentje:

7# Nem ők intézik a pályázatot.

Mivel két éve már hogy Ausztriában dolgozom, így egy pályázatírót bíztam meg aki 200 ezer Ft-ért vállalta a pályázat előkészítését és lebonyolítását. Nekem az a gyanúm hogy a 200 ezer Ft-on felül a homlokzati szigetelőknek lehivott több mint 4 milliós munkadíjból is kap bőven. Szerintem ez uniós pénzek elsikkkasztása, de nem az én dolgom ezt megítélni hogy odahaza ki mennyire korrupt. Én csak egyszerűen sokallom az összeget

ma 15:11
 9/13 A kérdező kommentje:
1#Az összeg 7 számjegyű
ma 15:12
 10/13 anonim ***** válasza:

#8 A pályázat írója nem tud a pályázatból pénzt szerezni.

Hogy ki van megbízva a munkával és mennyiért az még a te döntésed.

Miért most kérdezed az árat? Akkor kell megnézni hogy jó -e amikor még döntés előtt vagy.

ma 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!