Miért kerül egy viszonylag kicsi 60-70 m2 lakófelületű családi ház homlokzati szigetelése 6300000 Ft-ba?
105m2 homlokzat és 20m2 lábazat.
Előkészületi, javítási munkálatok minimálisak. Katás vállalkozó csinálja otthonfelújítási program keretén belül. 10 cm kőzetgyapot szigetelés megy rá

2 éve készült el a házunk homlokzati és lábazati szigetelése, kb. ugyan ilyen m2 terjedelemben. 1.200.000,-Ft volt. Annyi különbséggel, hogy az előkészületi munkákat (vésés körbe a széldeszka alatt, ablak körül) a férjem megcsinálta.
De ha a drágulást is nézzük, ez akkor sem lehetne több most (előkészületi munkákkal együtt), mint 2.500.000,-Ft.

Kérj több helyről, cégtől ajánlatot és akkor abból már látod mik a realitások.
Lehet morgolódni hogy sokba kerül, de ha senki nem csinálja meg olcsóbban akkor az a valós ára. Ha viszont látod hogy nagy a szórás akkor érdemes megnézni miben különböznek, néha ott a bibi hogy valamit nem számolnak bele, külön kell megrendelned, fizetned és együtt már többe kerül mint amit drágábbnak gondoltál.
De ahogy más is írta, néha nagy a különbség az árban, akkor érdemes a kedvezőbbet választani.
Az esetedben lehet az a gond, hogy a pályázat intézését is ők végzik, így emiatt többet is kérnek el a szokásosnál, hiszen más kedvezőbb ajánlatnál neked kell a pályázattal is foglalkozni és akkor lehet nem sikerül megkapnod a pénzt rá. De ez csak tipp, lehet csak vastagon fog a ceruzája.
7# Nem ők intézik a pályázatot.
Mivel két éve már hogy Ausztriában dolgozom, így egy pályázatírót bíztam meg aki 200 ezer Ft-ért vállalta a pályázat előkészítését és lebonyolítását. Nekem az a gyanúm hogy a 200 ezer Ft-on felül a homlokzati szigetelőknek lehivott több mint 4 milliós munkadíjból is kap bőven. Szerintem ez uniós pénzek elsikkkasztása, de nem az én dolgom ezt megítélni hogy odahaza ki mennyire korrupt. Én csak egyszerűen sokallom az összeget

#8 A pályázat írója nem tud a pályázatból pénzt szerezni.
Hogy ki van megbízva a munkával és mennyiért az még a te döntésed.
Miért most kérdezed az árat? Akkor kell megnézni hogy jó -e amikor még döntés előtt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!