Társasházban gyűjtőkéményről lemondó nyilatkozatot akkor os ki kell töltetnem, ha már csak én vagyok benne?
A többiek mind kiszálltak már belőle, villanybojlerjük van. Körbeküldtem ehy ilyen papírt azok között,akik velünk egy ágon lakók vannak. Csak a felettünk lakó nem akarja aláírni, de miért... Kiszállt már,villanybojlere van.
Szerintem nem is kéne nekünk vele foglalkozni, mert 1. nem lakik itt, a lakása ki van adva, 2. már szerintem nem is jöhetne vissza bele.
Mit tegyek? Hova forduljak? Egyáltalán ilyen körülmények között kell ilyen papír vagy simán kibéleltethetem és rakhatok fel egy gázkazánt?
Mert ez a terv, egyedi kéményre alakítás.
Szerintetek a felső miért nem írja alá , ha már ő sibcs benne ?!
Gyűjtőkéményt nem szüntethetsz meg.
Ahhoz semmi közöd, hogy ki hol lakik, kiadja, nem adja.
A kémény speciálisan az adott lakáshoz tartozó, onnan induló füstelvezető építmény.
Ahhoz sincs semmi közöd, hogy most éppen villanyboylere van, vagy nincs.
Nem járul hozzá, akkor nem járul hozzá.
Attól te még a sajátodat bélelheted.
Én sem engedném meg.
Ahhoz mindenkinek le kell mondani. Főkütész véleménye. És ők mondták azt is, hogy már nem jöhet vissza a keménybe sem.
Ráadásul a szolgalmi jog mellettem áll jogilag, úgyhogy simán be is perelhetem a gelettem lévőt,mert ninvs joga megtagadni.
A feletted lakó lóvét vár szerintem, de egy ügyvéd általi fenyegetés elég lesz és egyből alá fogja írni. A többiek nem véletlenül írták alá, gondolom azok tájékozódtak a továbbiakról.
De és egyébként, amikor villanybojlert csinálnak, aláiratnak egy nyilatkozatot, hogy kiszállsz a gyűjtőkémény használatából és ledugózzák. Szóval az egyáltalán nem igaz, hogy a kérdezőnek nincs köze ahhoz, hogy a felette lévő benne van-e a keményben vagy nincs ?! De nagyon is van köze.
A kérdező még mindig benne van, a másik már nincs és egy nyilatkozattal le is mondott róla, plusz vissza se mehet bele ugyanezzel a lendülettel.
Úgyhogy én a helyedben ügyvéddel küldenék egy felszólítást. Az ilyen direkt akar másokat szivatni, de általában mindig a rövidebbet húzza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!