Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Társasházban gyűjtőkéményről...

Társasházban gyűjtőkéményről lemondó nyilatkozatot akkor os ki kell töltetnem, ha már csak én vagyok benne?

Figyelt kérdés

A többiek mind kiszálltak már belőle, villanybojlerjük van. Körbeküldtem ehy ilyen papírt azok között,akik velünk egy ágon lakók vannak. Csak a felettünk lakó nem akarja aláírni, de miért... Kiszállt már,villanybojlere van.

Szerintem nem is kéne nekünk vele foglalkozni, mert 1. nem lakik itt, a lakása ki van adva, 2. már szerintem nem is jöhetne vissza bele.

Mit tegyek? Hova forduljak? Egyáltalán ilyen körülmények között kell ilyen papír vagy simán kibéleltethetem és rakhatok fel egy gázkazánt?

Mert ez a terv, egyedi kéményre alakítás.

Szerintetek a felső miért nem írja alá , ha már ő sibcs benne ?!

ma 00:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Gyűjtőkéményt nem szüntethetsz meg.

Ahhoz semmi közöd, hogy ki hol lakik, kiadja, nem adja.

A kémény speciálisan az adott lakáshoz tartozó, onnan induló füstelvezető építmény.

Ahhoz sincs semmi közöd, hogy most éppen villanyboylere van, vagy nincs.

Nem járul hozzá, akkor nem járul hozzá.

Attól te még a sajátodat bélelheted.

Én sem engedném meg.

ma 01:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Tévedésben vagy. Nem béleltethetem.
ma 01:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Ahhoz mindenkinek le kell mondani. Főkütész véleménye. És ők mondták azt is, hogy már nem jöhet vissza a keménybe sem.

Ráadásul a szolgalmi jog mellettem áll jogilag, úgyhogy simán be is perelhetem a gelettem lévőt,mert ninvs joga megtagadni.

ma 01:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Amíg nincs lemondó nyilatkozat, egy keménybélelő sem áll szóba velük. Hárommal is beszéltünk, mind ugyanazt mondta, még a főkütész is...De mivel úgyse jöhet már vissza a keménybe még ők sem értették mi oka van, arra, hogy ne írja alá. Szóval nem , nem jól tudod
ma 01:58
 5/10 A kérdező kommentje:
És nem megszüntetik a kéményt, ez senki nem mmondza, a nyilatkozat is arról szól , hogy egyedi kéménnyé alakítják
ma 02:00
 6/10 anonim válasza:
41%

A feletted lakó lóvét vár szerintem, de egy ügyvéd általi fenyegetés elég lesz és egyből alá fogja írni. A többiek nem véletlenül írták alá, gondolom azok tájékozódtak a továbbiakról.

De és egyébként, amikor villanybojlert csinálnak, aláiratnak egy nyilatkozatot, hogy kiszállsz a gyűjtőkémény használatából és ledugózzák. Szóval az egyáltalán nem igaz, hogy a kérdezőnek nincs köze ahhoz, hogy a felette lévő benne van-e a keményben vagy nincs ?! De nagyon is van köze.

A kérdező még mindig benne van, a másik már nincs és egy nyilatkozattal le is mondott róla, plusz vissza se mehet bele ugyanezzel a lendülettel.

Úgyhogy én a helyedben ügyvéddel küldenék egy felszólítást. Az ilyen direkt akar másokat szivatni, de általában mindig a rövidebbet húzza.

ma 02:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyűjtőbe nem is tudnál visszamenni, mert új készülék nem üzemeltethető be gyűjtőkéménybe, mivel már betiltották, csak a régi készülék maradhatott amig üzemelt. A papir lényege, hogy hivatalosan senki sincs már rajta, és mint kémény senki más nem tart rá igényt. Mivel társasház és közös. Nálunk is gyüjtő van.
ma 04:46
 8/10 anonim válasza:
7. Igen. De mivel ő már kiszállt belőle, így értelmetlen az "igényt tart rá mondat"
ma 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem egészen. Mivel társasházban ez közös, és mondhatná azt, hogy bár lecsatlakozott róla, de mint egyedi kém3ny igényt tarthat rá ő is.
ma 12:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerintem sem állja meg ez a dolog a helyét, hogy igénye lenne rá. Azzal, hogy kiszállt belőle, a villabojler szerrlésnél és utána a főkütész ellenőrzésnél a lemondó nyilatkozatot is aláírta, már semmi igényt nem érvényesíthet. Szerencse ez a dolog elkerül a kormányhivatalhoz idén és elintézzük.
ma 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!