Mivel tehető "ütésállóvá" a beton?
Adott egy műhely,ahol rendszeresen kalapálok egy satupadon.
A lába alatt feltört a beton,régi,rossz volt...
Kiraktam 40*40-s beton járdalappal, viszont az igen gyorsan eltört.
Kibetonoznám rendesen,vastagon azt a részt,
DE
Van-e valami(üvegszál,vagy vegyi anyag,vagy bármi a vason kívül, amivel a szilárdságát szokták növelni?
Vannak beton ertősítő adalékok, illetve üvegszálas beton.
Nálunk a régi bányászházba mindenhez ilyen adalékot hoztak a bányából. A 4-5cm vasalás nélküli betonjárdát vasakkal megemeltem, alápakoltam, és a 10kg nagykalapács csengve visszapattant róla. Nem tört, csak lyukat lehetett bele ütni sokára, abba meg beleszorult a kalapács. Minden beton ilyen volt. Nem beszélve a sok bányai betonkockákról, minek max a sarkai pattantak le, de szétverhetetlen.
Szóval van szilárdságnövelő adalék.
Bár nem ez a kérdés, de segíthet. Nekem gres lap van a satupad alatt 1 cm-es gumi talpakkal.
Szerintem a meglévő betonra már nincs mit kenni ami neked segít, új erősített beton kellene.
Köszönöm!
Igen,igen...új betont akarok önteni,a kérdés az,hogy azon kívül,hogy bevasalom,valamint erős keverést csinálok,--milyen adalékot vegyek,keverjek bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!