Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lemeztető vagy cserép?

Lemeztető vagy cserép?

Figyelt kérdés
Tetőcsere előtt állunk. Jelenleg pala tető van. 100 m2 kádár kocka házról van szó. Ha lemez lenne, szigetelést is tervezünk alá de nem tudjuk így is elég hatékony e szigetelés szempontból. Pro kontra vélemènyekre, tapasztalatokra lennék kiváncsi lemez illetve cserép viszonylatban. Ne trollkodjatok kèrlek

dec. 16. 11:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"teljes deszka alapra"

1.pala

2. tetőfólia

3. 5x5 ellenléc

4. 5x3 tetőléc

5 lemez

Ha nem így van megcsinálva csak pénzkidobás lesz...

dec. 17. 07:09
 12/17 anonim ***** válasza:

4 vagyok

Nálunk pala,léc,fólia,léc,cserepes lemez a sorrend.

Maximálisan meg vagyok elégedve vele,csak mondom durrog ahogy melegszik,de úgy, hogy beremeg a tető.Ez is kádárkocka, plusz hozzá épített fészer.kb 400 négyzetméter

dec. 17. 09:36
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
A betoncserép a legjobb minden szempontból.
dec. 18. 21:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi leszek, mikor kezdenek ezek a lemezek korrodálódni, és ezek a másfél milliméteresek mennyi idő alatt rozsdásodnak át. A festék ellenáll a jégesőnek? Ahol át van fúrva a csavarnak, ott le van kezelve korrózió ellen?
dec. 23. 23:05
 15/17 anonim ***** válasza:

#14 Nem másfél milliméteresek hanem fél milliméteresek vagy még vékonyabb, láttam már 0,25mm-t is hírdetve. Melléképületre én is raktam 0,5-öst meg 0,6-ost, majd én is kíváncs leszek mennyit bírnak.

Ahol átfúrja a csavar (önfúró csavarral rögzítik ezeket) nincs lekezelve semmi. Van a csavar feje alatt egy gumialátét, amely csavar meghúzásakor összepréselődik. azt állítják hogy ez legalább 20évig tömít. Persze ettől még szerintem rozsdásodhat, akár alúlról is a páraképződés - lecsapódás végett, arról beszél mindenki hogy fóliázunk alatta, így a lakótérbe nem kerül víz, de azt senki nem említi hogy a lemez alján lévő víz (és nyílván a jelenlevő oxigén) igazából okozhat rejtett korróziót.

dec. 24. 17:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Először meg kell állapítani, hogy melyiket bírja el a tetőszerkezet és a házfalak.
dec. 26. 15:31
 17/17 anonim ***** válasza:
32%
#16 A tető terhelésének nagyrésze nem az önsúlyból, hanem a szél -és hóteherből adódik. A tetőszerkezet megerősítése általában javasolt.
dec. 26. 18:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!