Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lemeztető vagy cserép?

Lemeztető vagy cserép?

Figyelt kérdés
Tetőcsere előtt állunk. Jelenleg pala tető van. 100 m2 kádár kocka házról van szó. Ha lemez lenne, szigetelést is tervezünk alá de nem tudjuk így is elég hatékony e szigetelés szempontból. Pro kontra vélemènyekre, tapasztalatokra lennék kiváncsi lemez illetve cserép viszonylatban. Ne trollkodjatok kèrlek

dec. 16. 11:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Én cserepet választanék, mert tartok tőle, hogy hiába a szigetelés attól még hangosan fog kopogni rajta az eső.
dec. 16. 12:15
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
1: ez pontosan így is van :), de ha nem laknak a tetőtérben nem releváns.
dec. 16. 12:28
 3/17 A kérdező kommentje:

Nem lesz beépítve a tetőtér. 🙂

Plusz gipszkarton álmennyezet van szigeteléssel. Gondolom ez is dobna rajta.

dec. 16. 12:52
 4/17 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk a palára rakták újralécezve a lemezt.Tévedés az, hogy kopog az esőben, nálunk inkább "durrog" mikor süti a nap, és föl nem melegszik.Na meg amúgy is, mennyi eső esik mostanában!?
dec. 16. 13:05
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is lemez tető van.Csak tető fólia van,akkor még nem voltak alá való szigetelési anyagok. Az eső zaját is meglehet szokni,erre lehet a legjobban aludni.Mindenben ez kerül legkevesebbe.Felrakása is gyors.
dec. 16. 13:44
 6/17 anonim ***** válasza:
57%
4: hogy lenne már tévedés, itt lakok alatta, hallom. Hangosabb mint a pala volt. Meg lehet szokni, de egyértelműen hangos. Az meg nem igaz, hogy sose esik, általában pont éjszaka.
dec. 16. 14:02
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A palatetős kockaház tetőszerkezete nem bírja el a beton cserepet, így vagy lemezeleve lesz, vagy komplett új tető kell.
dec. 16. 17:22
 8/17 anonim ***** válasza:

ma 14:02

Nem a #4-es voltam, de nálam ugyanaz van, alatta maradt a pala, én is itt lakok alatta 16 éve, és a legkisebb hangot sem hallom esőben a lakásban, teljesen meg vagyok elégedve vele, jöhet szakadó eső, hóvihar széllel, bármilyen időjárás sem zavaró hang, sem a legkisebb beázás nem volt azóta. Szemre a tető ma is olyan mintha tegnap cserélték volna.

dec. 16. 20:38
 9/17 anonim ***** válasza:
6 vagyok, nálunk leszedték a palát és a tetőtérben van a hálószoba.
dec. 16. 22:10
 10/17 anonim ***** válasza:
Én ha lemezt raknék csakis cserepes lemezt abból is a vastagabb fajtát,teljes deszka alapra!Palára semmiképp nem raknám!Akkor inkább komplett tetőcsere de akkor már betoncserép!
dec. 17. 05:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!