Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Honnan tudhatom meg hogy...

Honnan tudhatom meg hogy járólap alatt beton van, vagy misung?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat, és a járólapot szeretném lecserélni.

De ha misungba van , akkor ugye újra kellene betonozni.

De ha viszont alapból már beton aljzat van akkor könnyebb a dolgom.

ma 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Felszedsz egyet óvatosan.
ma 13:11
 2/6 A kérdező kommentje:
De ha misungba van rakva, akkor vagy ralapozok a regire, amit nem szeretnèk, vagy felszedem és ujrabetonozom az aljzatot?
ma 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Misung a ragasztó megfelelője. Attól még lehet alatta beton.

Nálam földszinti fürdőben volt aljzatbetonszerűség, azon homok és arra rátéve a járólap.

Ott betonig vissza kellett persze bontani és szigetelés, esztricht, stb.

Emeleten ugyanígy csak ott a födémen volt a homok.

ma 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy 50 éves háznál, aminek az alja betonos (pince van alatta), én is úgy gondoltam, hogy a betoról leverem a járólapot, aztán mehet az új. Közben észrevettem, hogy érdekesen remeg mindenhol minden, ahogy megyek a fúrőkalapáccsal. Megkopogtattam a betont, olyan tompán puffogott, úgyhogy nekiestem, és 10 négyzetméter kb- 2 óra alatt kint is volt a konténerben. Kb 10 centi kellett rá így 6-ot aljzatbetonból ráhóztam, mivel annyira ügyesen nem tudom egyenesre húzni, a maradékot olyan aljzatkegyenlítővel csináltam, amit lehet 4 centi vastagon egybe ki önteni.
ma 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Régire rálapozni amúgy sem szerencsés. Hiába csinálod te szakszerűen, ha az alatta lévő nem jó és feljön, akkor kuka az egész.
ma 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:

5 ezt akartam én is mondani. (4#)

Az a legjobb, ha az ember a legrosszabbra készül, akkor nem éri meglepetés.

Én utána még 4 helységet csináltam meg, mindnek kipucolás lett a vége.

ma 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!