Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gipszkarton előtét fal és...

Gipszkarton előtét fal és főfal közé mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fürdőszoba felújítás elé nézek, és az egyik falam (kőfal) elég ferde, és szeretném profilos szerkezettel legipszkartonoztatni. A kőfal és a gipszkarton előtét fal közé tegyek szigetelést, vagy ne? Nem fojtom ezzel le a kőfalam szellőzését. Mivel olyan elképzelésem is van, hogy nem megy közé semmi, de a gipszkartonfalba teszek szellőzőlyukakat, így a főfalam is tud szellőzni. Ki mit csinálna?

nov. 27. 09:34
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Kifizetnék egy épitésznek egy konzultáció díját. Mert rohadt sokba kerül egy fürdőszoba, és az a pár 10000 ft már jelentéktelen összeg, főleg akkor, ha pár év után szét kell verni.
nov. 27. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha nem muszáj, akkor főfalat belülről ne szigetelj.

Gipszkartont ragasztani szokták habbal vagy ragasztó gipsz-el. Én nem szárazvakolnék, szépen penészedik majd. Valahol Kömkel is ecsetelte a blogjában, hogy miért szar.

Vegyél erőt magadon és szépen vakoljad le! Én is így tettem, levertem tégláig és vakoltam rendesen.

nov. 27. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan tehetsz szigetelést,nálam például közetgyapot van, utána ugyis megy rá a parazáró fólia, plusz az impregnált zöld gipszkarton, amit fürdőszoba esetén meg ez is le van kezelve valamilyen folyékony fóliával, és rá a csempe. Ezek után meg milyen pára jutna a karton mögé?
nov. 27. 12:42
 4/10 A kérdező kommentje:
De nem lesz a főfalam szellőzésével probléma ebben az esetben 3-as?
nov. 27. 13:20
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

3 szobámon van ilyen gipszkarton előtétfalas szigetelés bő 10 éve, és semmi problémát nem látok se bent, se kint,pedig kívül nincs a házon szigetelés.

Meg ha belül megfogod a párát, akkor nincs minek kifelé szellőznie. 😉

nov. 27. 13:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha ki tudod párátlanítani rettenetesen a helységet és a szigetelést és úgy beszigetelni és lefóliázni légmentesen ami tart is, akkor talán nem tud mi kicsapódni majd. Vagy ha úgy ragasztod fel a kartont szigetelés nélkül, hogy telibe, tehát nincs mögötte sok centis légrés, akkor is esetleg.

érdekesség:

https://www.youtube.com/watch?v=4CjRjp1hY4A

Én egyébként lassan 7 éve szigetlem belülről alá a lambériának tetőtérben a lábfalon, már nem is emlékszem hogy ragasztgattam fel. Valszeg jövőre fogom leszedni és kívülről beszigetelni rendesen.

Kíváncsi leszek milyen lesz alatta, lesz e penész. (igen, van fólia is)

nov. 27. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Kő felszívja a nedvességet, ha alulról vízszigetelve is lenne, akkor pedig a homlokzatot érő eső nedvességét vezeti be.

Szóval mielőtt bárkire is hallgatnál kivitelezés szempontjából először ezt kell megoldani

nov. 27. 15:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Vakolj!

Nézz utána a vakolósínek, azzal még gyakorlatban ember is könnyen tud szép sima falat összehozni.

A kőfalon bent párakicsapódás várható a szigetelés alatt, ami miatt elkezd panészesedni a szigetelés, és te a penészspórákat fogod belélegezni. Ez vezet az asztmás megbetegedésekhez.

nov. 27. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:

A belső szigetelésnél a falak hidegek maradnak, nem lesz hőtartásuk. Amint leáll a fűtés, percek alatt érezhetően csökken a hőmérséklet.

Gipszkartont külső falra csak úgy szabad feltenni, hogy alulra és felülre szellőzket teszel és hagyod a levegőt áramlani.

Mindig kívülről szigetelünk!

nov. 27. 22:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs a kő falad alatt vizszig akkor a fugakon atjovo talajpara fog megrekedni és peneszedni. Nem a fürdőből érkező a gond..

Én biztos hogy nem kartonoznek. Meszvakolattal vakolnek.

nov. 29. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!