Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Leszigetelnétek a padlót?

Leszigetelnétek a padlót?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy házat ahol a helységet újra betonoznánk mert jelenleg mozaikos illetve mislungos padló van.

A ház falainak elvileg betonalapja van viszont azt nem tudom, hogy szigetelve van e( valószínű nem)

Ettől függetlenül az új beton alá érdemes szigetelést rakni?

nov. 16. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
-10 fokban, 15 cm szigeteléssel, már 21 fokos az alap hőmérséklete a padlónak, vagyis mezítláb lehet rajta szaladgálni. szigetelés nélkül ~13 fokos lesz, ez még zokniban is hideg.
nov. 16. 19:52
 2/8 A kérdező kommentje:
5 centis szigetelésre gondoltam
nov. 16. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Jó az 5cm hőszigetelés, az is rengeteget számít. új házaknál amúgy 12cm-t használnak többnyire. Viszont a hőszigetelésnél sokkal fontosabb a vízszigetelés kialakítása, gondolom ez sincs rendesen szokás szerint, vagyis pótolni szükséges.
nov. 16. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:
A hőszigetelés 15 cmre növelve az ötről már jelentéktelen költség. Ha padlófűtést is akarsz akkor min 10!
nov. 16. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Egy 100m2 házba az 5cm szigetelés kb.250ezer Ft. A 15cm 3x ennyibe kerül, a különbség fél millió Ft, amely szerintem nem jelentéktelen. Ebből inkább vegyen kőzetgyapotot a padlásra, a födémszigetelés fűtés szempontjából sokkal dominánsabb mint a padló hőszigetelése.

"Ha padlófűtést is akarsz akkor min 10!"

Ebben viszont egyetértünk, másképp nem is lehetne (2x5cm eltolással).

nov. 16. 22:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem tudok róla, hogy bármiféle szigeteléssel el lenne látva a ház..

Homokos földek vannak erre..

Maga a ház egyáltalán nem vízesedett

Nincs salétromodás.

Padlófűtést nem szeretnék a szigetelést is csak azért gondoltam mivel újra akarom betonozni a helységeket és akkor már legyen valami ott is

nov. 16. 22:29
 7/8 A kérdező kommentje:
A ház maga 45nm szóval nem nagy. Valószínűleg nem itt fogom leélni az életem és csak annyit akarnék rakolteni a felújításokra, hogy komfortos legyen azért ameddig itt leszek
nov. 16. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:

A komplett tető után ez a másik, de nem biztos, hogy a második legdrágább folyamat.

- Bontás, ásás egyszerű, olcsó csak időigényes. Sit elszállítás már költséges 5-6000 ft/m3 + rakodás.

- Ha a válaszfalnak nincs alapja akkor ezeket is bontani kell, mert víz szigetelése sincs -->penész.

- gépészeti alapszerelés szennyvízre, víz és villany betápra

- szerelő beton vasalva

- vízszigetelés

- válasz falak

- gépészet és elektromos hálózat alap szerelése, + radiátoros körök, ha vannak

- hőszigetelés

- padlófűtés szerelés

- aljzatbeton

- burkolás

Ez a művelet ha mindenhez szakembert hívsz karcolja a 10-11 milliót 100 m2-es háznál. Ha mindent házilag készül megállhat 5-6 milliónál.

Tehát ilyen költségek mellette a szigetelés felára eléggé apró pénz.

https://www.youtube.com/watch?v=unHAtLF-wiU&t=2s&ab_channel=..

nov. 17. 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!