Leszigetelnétek a padlót?
Nemrég vettem egy házat ahol a helységet újra betonoznánk mert jelenleg mozaikos illetve mislungos padló van.
A ház falainak elvileg betonalapja van viszont azt nem tudom, hogy szigetelve van e( valószínű nem)
Ettől függetlenül az új beton alá érdemes szigetelést rakni?
#4 Egy 100m2 házba az 5cm szigetelés kb.250ezer Ft. A 15cm 3x ennyibe kerül, a különbség fél millió Ft, amely szerintem nem jelentéktelen. Ebből inkább vegyen kőzetgyapotot a padlásra, a födémszigetelés fűtés szempontjából sokkal dominánsabb mint a padló hőszigetelése.
"Ha padlófűtést is akarsz akkor min 10!"
Ebben viszont egyetértünk, másképp nem is lehetne (2x5cm eltolással).
Nem tudok róla, hogy bármiféle szigeteléssel el lenne látva a ház..
Homokos földek vannak erre..
Maga a ház egyáltalán nem vízesedett
Nincs salétromodás.
Padlófűtést nem szeretnék a szigetelést is csak azért gondoltam mivel újra akarom betonozni a helységeket és akkor már legyen valami ott is
A komplett tető után ez a másik, de nem biztos, hogy a második legdrágább folyamat.
- Bontás, ásás egyszerű, olcsó csak időigényes. Sit elszállítás már költséges 5-6000 ft/m3 + rakodás.
- Ha a válaszfalnak nincs alapja akkor ezeket is bontani kell, mert víz szigetelése sincs -->penész.
- gépészeti alapszerelés szennyvízre, víz és villany betápra
- szerelő beton vasalva
- vízszigetelés
- válasz falak
- gépészet és elektromos hálózat alap szerelése, + radiátoros körök, ha vannak
- hőszigetelés
- padlófűtés szerelés
- aljzatbeton
- burkolás
Ez a művelet ha mindenhez szakembert hívsz karcolja a 10-11 milliót 100 m2-es háznál. Ha mindent házilag készül megállhat 5-6 milliónál.
Tehát ilyen költségek mellette a szigetelés felára eléggé apró pénz.
https://www.youtube.com/watch?v=unHAtLF-wiU&t=2s&ab_channel=..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!