Estrich betonnál mit csinálnak a repedéssel?
Estrich betont csináltak nálunk. 2 szint, 180 négyzetméter. Kezdetben pici repedések voltak, már mélyebbek is. Jeleztem a cégnek és jönnek megnézni. Valahol pár centi beton ment csak a régire, de azt mondták ez nem jelent problémát. Pár óra alatt kész voltak. Kicsit kapkodásnak éreztem a munkát.
1. Mit csinálnak a repedéssel?
2. Ha csak bekenik valamivel a repedést, akkor azt csak én érzem félmegoldásnak?
3. Mi a garancia, hogy nem fog tovább repedni? (60x60-as járólap is lesz rakva)
4. Ti beérnétek annyival, hogy lekenik?
Indult egy alapárról. Majd mondták garanciával több négyzetmétere. Én kértem garanciát. Most magyarázkodnak, hogy azt mindenképp kellett volna fizetnem, mert számlát állítottak ki (akkor az alapáras feketemunka lett volna?😄). Megszívtuk velük úgy érzem.🤣 A garancia repedésre és 5 mm-nél nagyobb eltérésre szólt. Mindkettőt sikerült sajnos kipipálniuk.
Kontakt esztricht azaz másik betonra 3cm-től. Ha kevesebb, akkor jó eséllyel szar lesz.
Mi volt a koncepció? ALjzatkiegyenlítés? Arra az esztricht nem jó.
A régi felületet mélyalapozták legalább?
Garanciát külön kell kérni meg fizetni?
Látatlanban is mondom, hogy jól átbaxtak és törheted fel az egészet.
Kóklerek. Vissza se hívd őket. fizetni úgyse fognak, max taknyolni és még arra is lehúznak pénzzel.
Az estrich beton szükséges vastagsága 6-8cm, helyenként esetleg 4cm elfogadható ahol kiugrás van, pl. púposra sikerült a nikecell. Nálunk az estrichesek a munkát szintbeméréssel kezdték, és szóltak hogy a tervezett szintet meg kell emelni hogy meglegyen a szükséges betonvastagság, így is lett. Feleannyi négyzetmétert betonoztak mint nálatok, és 5órás munka volt. Sajnos neked sikerült kifogni egy olyan csapatot aki nem ért ahhoz amit csinál.
A megoldás hogy fel kell törni az egészet, és újrabetonozni rendes vastagságban. Az a baj ha úgy reped ahogy írod, azon nem áll meg majd a járólap, az is repedni fog és mozogni göröngyös is lesz az egész.
1. vagyok. Amikor magamnak csináltam úsztatott esztrichtet, én is tettem bele hálót. 4mm-eset. Nekem nem repedt meg soha.
Nálatok ha teljesen (ismétlem teljesen) kiszáradt valóban, akkor esetleg újabb tapadóhidazás után lehetne ráönteni aljzatkiegyenlítőt és akkor az talán stabilabb lesz. Akkor ha tényleg jól odakötött az eredeti aljzathoz a beton és nem mozog meg reped az idők folyamán.
Állítom, hogy erre nem fogtok rájárólapozni rendesen. Tuti nincs szintben rendesen. De esztrichtre nem is szokás direktben.
Még hajópadló talán elmenne, mert az tud hajolgatni. Én is burkoltam nem tökéletes felületre vele és rendben van. Néha reccsen egyet, meg ha belemérek vízszint mérővel, akkor látszik, de egyébként nincs vele gond.
persze én pedig egy hercegnő vagyok.
Szerezz egy vízszintmérőt és nézzed meg :) vagy bármit ami egyenes, fektessed le rá.
Ha benne lenne a szálerősítés, akkor nem repedne. Ha tettek is bele, valszeg keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!