Miért kapcsolt le a hiányáram-megszakító?
Figyelt kérdés
Falon kívül futó vezetékek vannak. Az egyik dupla konnektorral volt dolgom, annak a vezetékét kellett átvágnom. A konnektornak külön kismegszakítója van, ami csak ahhoz a konnektorhoz tartozik, és amit lekapcsoltam, majd többszörösen ellenőriztem, hogy tényleg nincs-e áram a vezetékben (érintés nélküli feszültségkeresővel, ill. a konnektorba egy fogyasztót bedugva). Nem volt. Amikor viszont átvágtam a "halott" vezetéket, lekapcsolt a hiányáram-megszakító. Később egy másik vezetéknél ugyanez történt. Miért? Normális ez? Munkám végeztével minden rendben működik.tegnapelőtt 15:20
1/8 anonim válasza:
Szerintem te Fi relére gondolsz. Az ugye úgy működik hogy figyeli a fázison befolyó és nullán kifolyó áram összegét. Ez normál esetben kiegyenlíti egymást, vagyis az összege nulla. Ha kettő közül bármelyik hozzáér a védővezetőhöz vagy bármilyen vezető, fémes dologhoz akkor befolyó-kifolyó áram nem lesz nulla, lekapcsol a relé.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor is érzékeli, ha a kérdéses vezeték kismegszakítója le van kapcsolva?
tegnapelőtt 15:50
3/8 anonim válasza:
#2 Igen! Klímámat kötötték be,aminek van külön kismegszakítója, ami persze le volt nyomva, és mikor a szerelő méretre vágta a vezetékét, a csípőfogóval összezárhatta a védőföldet és a nullát, akkor is lecsapta a Fi relét.
4/8 anonim válasza:
Igen, a fi-relé akkor is leold, ha a 0 és a védőföld ér össze.
Le kell kötni a nullát is.
5/8 anonim válasza:
Jah, klímások között is van idióta. Nemhogy bekötné előbb a kültéribe a vezetékeket, nem előbb beköti a kismegszakítószekrénybe, aztán vagdossa a kültérinél a végét. (pedig mondtam, hogy a múltkor is emiatt vert le a relé).
Ennél már csak az volt a jobb amikor áram alatti kismegszakítószekrénybe tette be a kismegszakítót minden lekapcsolás nélkül.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a hasznos válaszokat!
tegnapelőtt 17:31
7/8 anonim válasza:
#5 A klímának már oda volt készitve a vezetékezés,amit nem ők csináltak,szóval én nem szidnám ezért.
8/8 anonim válasza:
Nálam nem volt odakészítve, ezért szidom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!