A mérőhelyen ki akarom cseréltetni a régi megszakítót és a vékony vezetékeket. Miért kell ezért egy 350 ezres teljes felújítást csináltatnom?
Jött a villanyszerelő és azzal kezdte, hogy műanyag dobozba kell tenni a mérőhelyet, az utcáról bejövő kábelt magasabbra kell tenni a ház falán, meg még ki tudja mit. Tegnap az e-onos leolvasó kollégánál is rákérdeztem, ő is azzal volt elfoglalva, hogy a lekötést magasabbra kell tenni.
Miért fontos ez? Én csak egy karbantartást akarok, nem lecserélni mindent.
Mondjuk úgy, hogy ha bármi komolyabbat kell csinálnia a szolgáltatónak a mérőhelyeddel, akkor azt csak akkor teszi ha az szabványos.
A szabvány kb pár havonta változhat.
Ha kikapcsolnak mert tartozol, akkor csak úgy kötnek vissza ha szabványos vagy.
Ha bővíteni akarsz akkor is, stb.
Vannak szabályok, pl nem lehet x kanyarnál több a vezetékekben a bejövőnél. Nem lehet egy sima fadobozban az óra, hanem egy erre kitalált műanyag doboz kell neki. Nem mehet a bejövő vezeték a padlás alatt (vmi ilyesmi rémlik), stb.
Ezt pedig csak regisztrált szerelő csinálhatja meg. Azok pedig elkérik az árát.
Én ismerőssel csináltattam meg 2 éve, akkor 150e-t fizettem ami hihetetlenül olcsó volt. Akkor a kb 300e kb reális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!