Legyen adott egy lakás 32 amperes egyfázisú hálózattal. Ha megigénylem a H tarifát a klímára, akkor is marad a 32 amperes megszakító, amin osztozik az összes elektromos berendezés a klímával együtt?
Figyelt kérdés
Tehát ha a klíma ki lesz kapcsolva, akkor igénybe tudom venni a teljes ampermennyiséget?
Vagy szét kell bontani a 32 ampert két külön megszakítóra?
2021. nov. 9. 21:16
1/4 anonim válasza:
Óra utáni főbiztoséknak biztosan marad.Aztán majd a villanyszerelő a biztositék táblára tesz ennek külön.
Ha H tarifát akarsz,annak lehet hogy húznak új vezetéket,mert ezt külön óra méri,ha az óra bekapcsolja az áramot.
Az áramszolgáltató nem adja a kedvezmények halmazát,gondolom én.
2/4 anonim válasza:
Minden tarifához külön mérőóra. A mérőóra után kismegszakító a szerződés szerinti amper értékkel.
Ha a lakás bejövő kábele elbírja az együttes amperszámot akkor egy kábelen jön be az áram és erre kötik rá mindkét mérőórát.
Mérőóra után már külön független kábelezés kell.
3/4 anonim válasza:
Ha H tarifához külön órád lesz, külön kismegszakítóval
4/4 anonim válasza:
Szia,nekem pont ilyen hálózatom van 32A,1fazis.2db klímát raktak fel,kértem H-tarifás órat. Külön órat szerelnek fel,ahhoz plusz xxA kismegszakito jár függetlenül a meglevő 32A-től. Nekem 25A lett,egy 3.5kWh,és egy 5.3kWh-s klimakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!