Rendelt valaki mostanában Nívó biztonsági ajtót?
Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok?nov. 2. 13:23
1/9 anonim válasza:
Nívó beltéri plusz-t rendeltem (tehát a második legdrágábbat). Hangszigetelése szerintem kifejezetten jó, maga az ajtó is ilyen páncélajtós benyomást kelt, kilincs, nyitás, zárás, minden ok. Viszont max 6 hét volt a beépítési határidő, ebből lett vagy 3 hónap, a végén már 2-3 naponta telefonáltam, ment a terelés, hogy mindjárt kész, meg elromlott valamelyik gép, ami a gyártáshoz kell stb. Addig állt a lakásfelújítás, a mesterek eltűntek miután az lett megbeszélve, hogy max. 1,5 hónap után folytatják a melót (ajtócsere utáni burkolás, gipszkartonozás, festés). Emiatt összességében 4 hónappal több ideig kellett lakást bérelni, ennyivel tovább tartott a felújítás a bejárati ajtó huzavona miatt. Elvileg ilyenkor le lehet mondani az ajtót, ha nem tartják a végső határidőt amit megadtak beépítésre, de utána mit csinálhat a megrendelő? Lehet megint keresgélni, hogy hol gyártanak normális bejárati ajtót, aztán kezdődik előlről minden. Aztán nagy nehezen legyártották, kihozták, beépítették. Kap valami díszkeretet körbe a külső (lépcsőházi) oldalon, de az pont olyan, hogy csak kb 80 százalékig takarja azt a részt, amit újra kellene vakolni, glettelni, festeni. Jobb lenne ha vagy vállalnák a helyreállítást is, ahol újra kell vakolni körbe, vagy ha nem kapna ilyen keretet az ajtó, mert így nagyon nem lehet vele mit kezdeni. Szóval így esztétikailag a külső oldal nem a legjobb, de nem is vészes, azért közel se olyan tré, mint amiket lehet látni, hogy lógnak ki a faékek meg a purhab körben. Összességében nekem tetszik, de ezekkel a dolgokkal számolni kell.
2/9 A kérdező kommentje:
Ez nagyon nem hangzik jól...
Régóta kinéztem már őket, Hisecet és egyebeket nem akarok venni, de eléggé tartok attól, hogy mennyi utómunka lesz vele és megcsinálják-e (mármint a Nívó).
Illetve tényleg egyedi méretben gyártják?
nov. 2. 20:35
3/9 anonim válasza:
Egyedi méret. Kijönnek felmérni, ha kell, akkor belefúrnak a régi ajtó tokjába, hogy meg tudják állapítani mekkora a tok / falnyílás. Utána indul a határidő, aminek a kétszeresével tervezhetsz nyugodtan. Ha 6 hetet ír a papírra, akkor 12 hét. Amúgy meg én is kérdezősködtem ismerősöktől, akik mostanában újíttattak fel lakást, meg fb csoportokban is, de még így is szerintem az egyik legjobb a Nívó.
4/9 anonim válasza:
Még annyi, hogy én egy régi, 1960 körüli társasházban újíttattam fel a lakást, ahova Nívó ajtó került. Ott ugye hullik a vakolat dögivel ha valami bontanak, úgyhogy lehet, hogy panel épületben vagy újabb téglában takarná a szétbombázott részt a keret amit felszerelnek, de itt pont olyan, hogy helyenként kilátszik a szélén. A kőműves meg a festő csak tellegtek amikor megjelentek, hogy "há ezzee most micsinájunk, jó lesz az úgy".
5/9 A kérdező kommentje:
Annyit még megkérdezhetek, hogy Pesten vagy vidéken rendelted? Márcsak a határidő miatt.
nov. 2. 21:00
6/9 anonim válasza:
~120 Km-re Budapesttől. De igazából a gyártás miatt csúszott, ha kész, akkor maximum 2 hét múlva beépítik. Úgyhogy talán 1 hetet számít, hogy a beépítés helyszíne Budapest vagy nem, mert így is, úgy is Nagytarcsán gyártják.
7/9 A kérdező kommentje:
Pedig reméltem, hogy nem csak ott gyártják. Google-n több véleményt is olvastam, valaki azt írta, neki azt mondták, hogy a lakóhelyén nem sűrűn járnak, meg egyébként is sokba kerül odautazni, szóval, ha arrajárnak, majd viszik... remélem, hogy megyeszékhelyeken nem ez a helyzet, de eléggé parázok.
Köszi az infókat!
nov. 3. 14:10
8/9 A kérdező kommentje:
Azt még megkérdeztem, hogy mennyi időn belül vállalják a helyszíni felmérést?
nov. 4. 15:51
9/9 anonim válasza:
Arra viszonylag gyorsen kijöttek. Talán 1 hét volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!