Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » B30-as téglára 10 cm-es...

B30-as téglára 10 cm-es szigetelés konvektorfűtéssel nagyon nem gazdaságos?

Figyelt kérdés
Házat nézek, ezek a paraméterek. El tudnátok magyarázni, hogy ez milyennek számít? Azt vágom, hogy nagyon nem a legkorszerűbb, de mégis mennyire rossz? A ház tetszene és a büdzsébe belefér.

okt. 16. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Közepesnek számít.

4 cm hőszigetelés már 94%kal csökkenti a kiáramló hőt.

A 10 cm elég lesz a következő 50 évre.

A konvektor fűtés elavult, de könnyen (gyorsan és viszonylag olcsón) fejleszthető.

okt. 16. 23:23
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

A konvektoros futes elavult. En akkor vennek ilyen hazat ha beleferne a keretbe a kozponti futes kiepitese. Szuleimnek konvektorok vannak a hazban es minden evben van valamelyikkel gond. Gyorsan felfut de nem tartja a meleget es nem gazdasagos.

A 10cm szigeteles szerintem jo.

okt. 17. 02:28
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

A gázkonvektor nekem kizáró ok lenne.

(Mamáéknak van, karban is van tartva. Ennek ellenére ha jó hőmérsékletet akar, akkor cefetsok a gázszámla. Így minden télen kabátban ülök náluk kb)

Akkor venném meg én is, ha ezt le lehetne cserélni valami kórszerűbbre egyből, beleférne még az is a keretbe.

okt. 17. 07:24
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Az 1es miért lett leszavazva? Az 50 éves állítás miatt?

Igen, nekem sem tetszik a konvektor, de a többi adottsága igen. Két évig még biztos nem tudnám átalakítani a fűtést.

okt. 17. 07:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi, 3-as! Igen, engem is ezért zavar ez :/
okt. 17. 07:28
 6/10 anonim ***** válasza:
53%

A 10cm elmegy szigetelèsnek. Ha a padláson nincs, ida lehet könnyen tenni, ès sokat számít!

A konvektort javíttatni olcsó, èk egyszerű berendezès. Mivel mellette van a hőèrzèkelője, így ott meleg van, távolodva hűvösebb. Jó szigetelès mellett javul ez a komfort.

Viszont ahány konvektor, annyi szor vesztesèg. Ha règi, bármikor cserèlheted, ha dobrepedèse van, vagy nem javítják alkatrèszhiány miatt.

Átlakítani a fűtèst lehet, ahogy 1# írta, de olcsón nem, az tuti. Mivel új gáztervet, kazánt, radiátorokat igènyel, csövek, minden rendszer innentől új előírások szerint; esetleg kèmèny. Aránylag gyors, de olcsónak nem mondható.

okt. 17. 09:25
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Ha amúgy minden más tetszik a házban, akkor nekem a konvektoros fűtés nem lenne kizáró ok. Pár évig ki lehet húzni, aztán majd korszerűsíteni kell. Viszont valószínűleg régi ház, sokkal alaposabban megnézném a falak és tető állapotát.
okt. 17. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

A konvektor a legbiztonságosabb, legolcsóbban üzemeltethető fűtés. Az én konvektoraim 30 évesek, egy húsz éves..ezeknek a hatásfoka 90%...

a ház kívül-belül, alul-felül szigetelve van 5 cm-es hungarocell táblákkal. A nyílászárók cserélve, a szellőzés fortocskával megoldott. Az ajvékolókkal szemben nincs penészfolt sehol. Akármelyik vendég jött, egy sem fázott még..ráadásul két konvektor kandalló(nagy üvegablakos)...

kedves kérdező csináltass központi fűtést, az nagyon jó.

okt. 17. 11:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, nagyon hasznosak!!
okt. 17. 17:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Konvektor tényleg nem korszerű, de egyszerűen lehet rá elektronikus vezérlest rakni és úgy magas hatásfokú lesz.

A szigetelés meg legalább van.

B30as se kisméretű tömör tégla kategória.

okt. 17. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!