Parketta felújítás így jó lehet?
A lakásomban egy igen régi és sajnos rossz állapotú parketta van, szerintem el is van rohadva. Mozog, nyikorog, és vannak benne hepe-hupák.
Jött egy szakember aki felcsiszolná és a nyikorgás meg tudná oldani azzal, hogy valamit a parketta közé önt és akkor nem nyikorogna. Az hogy nem teljesen egyenes a szobában a padló az szerinte idővel rendbejönne a felújítás után.
Azt mondta ez olcsóbbra jönni ki, mintha lamináltpadlóznék, de nem is tudom, elég bizonytalan vagyok, ti mit gondoltok?
Szívesen várom a véleményeket, tapasztalatokat.
Köszönöm
Ha a parkettád szegezett, az szokott nyikorogni, mert fellazult már. Párnafára szegelik, a közök homokkal, vagy sokszor sittel feltöltött. Felcsisolni sem lehet normálisan, mert nozog. A lakk ami közè folyik, vagy fugázza, az meg a mozgás miatt gyorsan engednifog ès ismèt mozog. Ilyennèl csak az újrarakás segít, hogy ismèt szoros legyen.
Erre lamináltat sem tudsz rakni, mert mozog, ès a laninàlt is fog, meg törni akár, mert nincs olyan tartása, instabil az alap.
Ha szurokba ragasztott, akkor csak mozogni tudnak, azt lehet javítani, csiszolni stb.
A szegezett parkettánál a rèsből kifolydogáló ragasztó mit sem èr.ráadásul koszos felületnèl sztem nem sokat èr a ragasztás, ès nincs összenyomva sem a felület a kötèshez. Ha mozog, ès nem szünteted meg akkor tovàbb mozog ès mozog mashonnan, de fog engedni. Ezek csak időszakos megoldások.
A fugázó is ilyen anyag lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!