Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Parketta felújítás így jó lehet?

Parketta felújítás így jó lehet?

Figyelt kérdés

A lakásomban egy igen régi és sajnos rossz állapotú parketta van, szerintem el is van rohadva. Mozog, nyikorog, és vannak benne hepe-hupák.

Jött egy szakember aki felcsiszolná és a nyikorgás meg tudná oldani azzal, hogy valamit a parketta közé önt és akkor nem nyikorogna. Az hogy nem teljesen egyenes a szobában a padló az szerinte idővel rendbejönne a felújítás után.

Azt mondta ez olcsóbbra jönni ki, mintha lamináltpadlóznék, de nem is tudom, elég bizonytalan vagyok, ti mit gondoltok?

Szívesen várom a véleményeket, tapasztalatokat.

Köszönöm

okt. 12. 07:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a parkettád szegezett, az szokott nyikorogni, mert fellazult már. Párnafára szegelik, a közök homokkal, vagy sokszor sittel feltöltött. Felcsisolni sem lehet normálisan, mert nozog. A lakk ami közè folyik, vagy fugázza, az meg a mozgás miatt gyorsan engednifog ès ismèt mozog. Ilyennèl csak az újrarakás segít, hogy ismèt szoros legyen.

Erre lamináltat sem tudsz rakni, mert mozog, ès a laninàlt is fog, meg törni akár, mert nincs olyan tartása, instabil az alap.

Ha szurokba ragasztott, akkor csak mozogni tudnak, azt lehet javítani, csiszolni stb.

okt. 12. 07:44
 2/5 anonim ***** válasza:
1# vagyok. Az is hülyesèg, hogy az egyenetlensèg idővel rendbejön. A szegezett Inkàbb egyre több helyen mozog, ahogy terheled, jársz stb.
okt. 12. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Sose lesz teljesen jó ha el van rohadva, hepehupás. Az már csak a tűzre való... Nálam is ugyanilyen volt, fel lett bontva, akkor látszott igazán hogy az alja is teljesen szétrohadt, a szú ezer helyen szétrágta, prézlett mint a kenyér. Ha hosszabb távon gondolkodsz, új padlót kell csinálni (ez lehet új parketta is, ha a lamináltpadló nem tetszik).
okt. 12. 09:02
 4/5 Akácfa Parkett ***** válasza:
A hiedelmekkel ellentétben már van olyan tömítő anyag ami nemcsak tömíti a réseket hanem össze is ragasztja a parketta léceket, csak még a kollégák közül is kevesen ismerik. Ezzel a mozgás nyikorgás megszüntethető. Ha hepe-hupás az abból ered hogy a homok vagy salak feltöltés megsüllyedt a párnafák alatt. Ha ezekkel az egyenletlenségekkel együtt tud élni akkor a csiszolás lakkozás megoldás lehet. Ha nem és hosszú távra tervez, akkor csere, de ahhoz mélyen a zsebbe kell nyúlni. Bontás-párnafa szintezés- osblap-új burkolat.
okt. 13. 06:23
 5/5 anonim ***** válasza:

A szegezett parkettánál a rèsből kifolydogáló ragasztó mit sem èr.ráadásul koszos felületnèl sztem nem sokat èr a ragasztás, ès nincs összenyomva sem a felület a kötèshez. Ha mozog, ès nem szünteted meg akkor tovàbb mozog ès mozog mashonnan, de fog engedni. Ezek csak időszakos megoldások.

A fugázó is ilyen anyag lenne.

okt. 13. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!