Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány évente szoktáfok felújíta...

Hány évente szoktáfok felújítani a konyhát, fürdőszobát (új bútorok, csempézés)?

Figyelt kérdés

okt. 11. 16:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10-es neked is a választ!
okt. 13. 12:58
 12/13 anonim válasza:

Festeni 2 évente.

Árfogó felújítás, hát kérlek szépen a ház 1994-ben épült (szülői örökség), és 2020/21-ben csináltattunk egy átfogó felújítást (vízvezetékek, burkolat, konyhabútor, gépek).

Pár apróbb dolgot magam csináltam, amit tudtam, de a többségét szakemberek.

Szóval 26 év, de rá is fért már nagyon.

okt. 13. 20:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

2000-ben epitettuk a hazat, 2008-ban es 2015-ben volt teljes festes (elobbit mi csinaltuk), a kovetkezo jovore lesz. (2020-ban volt egy konyha es furdoszoba festes)

A bejarati ajtot, a konyha es furdoszoba ablakokat 2008-ban csereltuk termopanra, a tobbi ablakot jovore fogjuk (a mostani fa keretes termopan, de mar erzodik, hogy nem zar ugy, mint regen). Epiteskor leselejtezett, hasznalt belso ajtokat vettunk, 2008-ban csereltuk ujra, 2015-ben lefestettuk, jovore nem csinalunk veluk semmit.

A futes csoveket 2015-ben ujitottuk fel rez csovekre, a radiatorokat lefestettuk, jovore egyikhez se nyulunk. A mesterember par nappal a munka elott vett egy uj padlocsiszolo gepet, nagyon ki akarta probalni, ezert kedvezmenyes aron ujracsiszolta az egesz hazban a hajopadlot, majd le is lakkozta, ezek is jo allapotban vannak.

A konyhaban es a furdoszobaban a csempe meg az eredeti; jo minosegu, nem latom ertelmet a cserenek. Egy ujrafugazas viszont lehet kene.

Epiteskor jobb konyhabutorra mar nem nagyon volt keret, 2008-ban vettunk ujat, a fenti polcok meg mindig jok, a lenti resz viszont a csap korul elazott, meghajolt, azt ki kell cserelni. Ha nem is jovore, de 2026-ban. A 2008-ban vett asztalok es szekek 2020-ban le lettek cserelve.

A nappaliba 2008-ban csereltuk le a 2000-ben hasznaltan vett kanapet es foteleket. Tavaly gondolkoztam a nappali szekrenysoron is vegul csak uj fogantyukat vettem es a polcokra ontapados foliat raktam, a polcok mogul kiszedtem a mar kifakult tukroket es oda is folia kerult, feldobta a szekrenysort.

Az eloszobaban volt 2 ciposszekreny, az egyik 2011-ben, a masik 2021-ban lett lecserelve, utobbi alkalommal a fogas is.

A gyerekszobaban le lett cserelve egyszer az iroasztal meg az ágy, de a haloszobakban mas butor cserek nem voltak. Ja meg 2012-14 kozott valamikor lett uj fuggony es fuggonytarto. Jovore a nappaliban es a haloszobakban le akarom cserelni a csillart egy modernebbre.

A villanyvezetekkel nincs gond, 2015-ben le lettek cserelve a kapcsolok es konnektorok, iden is le fogom.

okt. 13. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!