Gázcsó áthelyezés új csövekkel mennyibe kerülhet?
Nem várok pontos ajánlatokat, csak kb érdekelne.
Kb 20m hosszan megy a ház mögött a mostani cső, elágazódik a konyhához a sütőhöz, meg egy ág megy a kombi gázkazánhoz.
Gondolkodtunk a cső kiemelésén, szigetelés miatt, de nem lenne a legszebb megoldás, telekhatáron van a ház. Ismerőstől kaptunk rá 250e Ft-os ajánlatot nem hivatalos megoldásra, arra, hogy kb 3-4 helyen elvágják és megtoldják 20cm-t hegesztéssel. Kicsit soknak éreztük.
Egyelőre az az álláspont, hogy majd beszigetelem így, a cső helyét kihagyom, alatta amennyi fér, és majd utólag vagy kiemeltetjük vagy áthelyeztetjük. (kiemelés esetében nem érdekel a hivatalos út, senki nem fogja észrevenni, de áthelyeztetni így már nem lehet)
Azt tudom, hogy terveztetni kell, az biztos elvinne egy 150e Ft-ot minimum. A munka és anyag vajon milyen árakon mozoghat így?
Köszi a válaszokat előre is.
Kiemelèshez nem kell gázterv sztem. Ha órát sem kell levenni, akkor no problema. Csináltasd meg.
Ha gázterv kell, akkor nemcsak a tervezès költsèg jön, hanem az új gázos előírások is.
Kiemeléshez is kellene terv meg minden, óraleszerelés, stb, csak senkit nem fog érdekelni, hogy 20cm-el kiljebb van, persze le kell festeni.
Mivel telekhatáron van a ház, így jobban örülnék ha átkerülhetne máshova.
Mivel úgyis új helyre menne, így a cső és a többi úgyis szabvány kellene legyen. Persze ha azt mondják, hogy ki kell ásni a bejövőcsövet és áthelyezni azt is, meg több millió Ft, akkor elengedném.
Egy ismerős azt is felajánlotta, hogy préseléssel az anyagon felül ingyen megcsinálja nekem. Szerinte préselni is lehet a gázcsövet, magának úgy csinálta. Én azért jobban bízom a hegesztésben, meg nem vagyok benne biztos, hogy a press az szabvány.
Azért próbálok puhatolózni, hogy mi mennyi, hogy el tudjam dönteni, van e értelme ebbe az irányba elmenni.
Gázvezetékkel nem lehet játszani.Baj esetén ki visz el a balhét.
Akinek van gázvezeték szereléshez jogosultsága,az nem kockáztatja az engedéjét ,munkáját.Mindenképpen kell tervező.Az óra előtti részhez csak a szolgáltató emberei nyúlhatnak,beleérve a földben lévőt is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!