Vízóra áthelyezés pár méterrel helységen belül?
"vadi új vízórákról beszélünk, nem volt előző lakója a lakásnak"
Biztos hogy ez panellakás? Furcsa lenne, hogy több 30 éve üresen áll!
A vízóra (almèrő) előtti elzáró ès az addig menő ágvezeték a társasházi közöshöz tartozik (alapító okirat szerint - általában)
Írd le a társasháznak címezve, Közös képviselőnek megküldve mit szeretnél. A közös vezeték átalakításához a tulajdonosnak (Társasház) hozzá kell járulnia.
A lakás hideg/meleg főelzáró golyóscsapjai után minden a lakás tulajdonosáé: a vízmérő óra, a csövek, a szakaszoló sarokszelepek, vagyis igény szerint javítható, cserélhető bármi a vízcső hálózaton.
Kell hozzá egy szakember, jellemzően víz-, gáz-, fűtésszerelő, aki ha felméri a terepet és az anyagigényt, a munkadíjjal együtt kikalkulál egy árajánlatot. Érdemes több ajánlatot is begyűjteni, de az biztos, hogy hat számjegyű összegre kell felkészülni.
Úgy értettem, hogy amióta új órákat tettek be nem volt lakója. :)
Le van plobálva a vízóra és azt szeretnénk szimplán kicsit arrébb helyeztetni.
Lenne erre szerelő a családban akinek ez a szakmája, de nem ebbe ndolgozik, tehát nincs róla papírja, nem szedheti le a plombát. Kitől kell erre engedélyt kérni vagy kivel lehet a leplombált vízórát átrakatni?
Azért van 4 vízóra, mert 1 meleg és 1 hideg a fürdőben. Meg ugyanígy a konyhában is. Igen, tudom, érdekes megoldás. És csak a macera van vele. Próbáltam a Fővári Vízműveknél elérhetőséget keresni, akár ügyfélszolgálatot hogy megkérdezzem erre a problémára a megoldást, de egyszerűen nem lehet felvenni velük a kapcsolatot, nincs telefonszám, semmi. Csak nyomtatványokat, meg kérvényeket lehet beküldeni, de én nem mérőórát akarok cseréltetni meg nem újraköttetni szeretnék, hanem szimplán csak áthelyezni a meglévő, új, jó órákat. Szerintetek mi lehet a megoldás erre? :( Nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!