Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ezt már lehet lazúrozni?

Ezt már lehet lazúrozni?

Figyelt kérdés

[link]

Fotón látszik hogy honnan hova jutottam ezzel az elhanyagolt előtetővel.

Viszont vizesen még mindig elég sötét. Ha vizes lazurt használok akkor olyan lesz megszaradva mint ami vizes ? Vagy vilagos marad száradás után?

okt. 7. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Én inkább valami vastaglazúrt használnék erre vékony helyett. Ami eltakarja az egészet. Az én kocsibeállóm is ilyen, nem tudom mivel van kezelve, de eléggé ótvar és felületén már megindult a romlás.

Tökéletesre lecsiszolni kb lehetetlen. Vékony lazúr csak a tiszta felületen néz ki jól és könnyebben is sérül.

Ilyen építményre szerintem jobb a vastag ami nem csak a nevében vastag, valóban masszívabb réteget ad rá.

Egyébként a vékonylazúr száradás után világosodik természetesen.

okt. 7. 12:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem az van, hogy a vastag lazur hamar lepereg, felválik?

Valami olyasmit olvastam h a vékony lazur együtt mozog a faval, a vastaglazúr meg nem.

Állati idegesítő, már nem tudom mit csináljak vele. Persze már most sem annyira okádék mint előtte, de jó lenne egy kis vöröses beütés. Csak attól tartok hogy ahol vizesen még sötét, szárazon nem, az lazur után sötét marad.

Amugy alapvetően nem baj ha nem tökéletes, csak valahogy nézzen ki.

okt. 7. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Kültéri vastag lazúr kell ami bírja az időjárást, esőt, hót, fagyot és főleg a hőmérsékletváltozásokat.

Elvileg kapható a legtöbb vastag lazúrhoz alapozó is, nekem a boltban azt javasolták, hogy higítsam fel hozzá való oldószerrel és azzal kenjem az első réteget, azt beszívja és arra utána jól tapad a következő réteg.

A házon a tetőtérben vannak kiugró ablakok (kutyaablak). Abból az egyiket csináltam meg vele már kb 6-7 évvel ezelőtt. Új hajópadlóval. Becsületeden lekentem a híg verzióval és utána még 2-3 rétegben. Oldószeres cuccal. Azóta is köszöni, jól van.

Én ezért is javaslom avastag lazúrt, az el fogja rendesen takarni, nem fog annyira számítani, ha nem csiszoltad le tökéletesen.

okt. 7. 13:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi! végül supralux fadekort választottam, és nagyon jó!

Ez még csak az első réteg, de így fed:

[link]

Előtte még rámentem boróka gombaölő alapozóval.

okt. 10. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Jol nez ki, de nem volt a legjobb valasztas elvileg. A fadekor inkabb keritesekre, pergolakra van. Nem a legtartosabb. Par evente at kell kenni ujra.

Anno beszeltem Supraluxos emberrel mert osb-re akartam kenni. (Arrol lebeszelt). Mindenesetre mondta, hogy a legolcsobb a piacon, igy azert nem is varhato el tole ugyanaz mint egy dragabb termektol.

Egyebkent egy eloteto faanyagat en is ezzel kentem le (csak asszem teak szinnel).

Be van fedve igy nem sok viz eri. Igazabol talan nalad se lesz akkor gond, ha nem veri be sokat a vizet az idojaras. Majd figyelgessed. Szerintem kend le osszesen 3 retegben. Ugyis kiados, nem draga, akkpr jobban fogja birni.

okt. 10. 18:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Jah es a leirasa nem javasolja csiszolt feluletre. Bar a gerendak nalam is csiszoltak voltak, a szarufakat mar direkt szorosen kentem le ahogy javasolta.

Eddig a gerendak is okesak. Gondolom durva feluleten jobban tapad.

okt. 10. 18:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja hát elég sokmindent szeretnék erre a színre úgyhogy fontos volt hogy ne legyen nagyon zsebbenyúlós, allatira elhanyagolt házat vettem ahol rengeteg a fa, úgyhogy egyelőre marad a fadekor az ára miatt, aztán frissitem ahogy látom hogy kell. Meglatjuk mit bír, nyilván nincsenek olyan elvárásaim mintha milesi lenne, sajnos most ez fért bele a keretbe. Van még terasz, kerti kiülő, keritesdeszka, stb stb messze a vége, de ha 1-2 évig pofás lesz akkor már megérte.
okt. 10. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!