Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy mennyiségű kerítés...

Nagy mennyiségű kerítés deszkát hogy érdemes lazúrozni?

Figyelt kérdés

Egyenlőre elméleti a dolog, de:

Adott 271 db 95 cm-es faházborító lambéria darab. Ezeket szeretném lazúrozni, 2 rétegben.

Még azelőtt szeretném, mielőtt fent lesz a kerítésen, nem pedig felszerelt állapotban, mivel akkor a nútba, és azon a részen ahol rögzítve van nem kapna lazúrt. És nem is 2 párhuzamos fémelemre lesz csavarozva, hanem régi típusú mintás fémelemes kerítésre, szóval nagy része takarva lesz emiatt.

Tehát hogyan tudnám a leghatékonyabban lazúrozni ezt a "néhány" darab lambériát?

Tervezek egy kis tároló részt úgy kialakítani, hogy legyen bent kb 10 "polc", polconként kb 10 darab ilyen lambériát tudnék berakni száradni. A polc alatt 2 szögvasat értek élére állítva, hogy minél kevesebb felületen feküdjön fel.

Bármi tanácsot, tippet elfogadok! Köszi!

2021. febr. 6. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Majdnem olyan széles ecsettel, mint amekkora alambériadarab.

Az alját kitámasztanám valamihez, ami fixen áll, pl. egy levert kis cölöp, ami alig áll ki, és kb, 30 fokos szögben megtartanám fél kézzel, míg a másik oldalt festem. És az egyik oldalt kenném csak le, tenném száradni fel ezután.

Mire kész, lehet kezdeni a 2. réteget.

Túloldala másnap.

5 napos munka.

2021. febr. 6. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
* míg a másik kézzel festem
2021. febr. 6. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Esetleg szivacshengerrel érdemes? Fémet sok sikerrel tudtam vele zománcfestékkel festeni, és sokkal szebb lett, mert nem látszódtak az ecset "csíkjai".
2021. febr. 6. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csakis ecsettel. A szivacs beszívja a festéket, alig jut akkor a fára.
2021. febr. 6. 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3: Jó, de több réteg kell vele, nem elég 2. Nekem amúgy összefolyik az ecsettel felvitt festék is, hígítanod kellett volna szerintem, túl sűrű volt.

Utólag lehet érdemes rámenni szivacshengerrel maximum.

2021. febr. 6. 21:07
 6/9 anonim válasza:
100%
Egy szöget beleütsz az aljába és nekitámasztod (ne dőljön el) olyan falnak amit nem sajnálsz annyira.A hangsúly inkább a festék anyagán van mert a lazúrok 95%-a úgy 5-6 év után felhólyagosodik és pattogzik.
2021. febr. 7. 09:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Próbáltam hengerrel,-nem jó.
2021. febr. 7. 20:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Mártogatva .
2021. febr. 8. 06:13
 9/9 anonim ***** válasza:
A mártogatás azért nem igazán jó,mert ahol lefolyik a maradék lazúr,ott más lesz a színe,és ahol össze gyűlik,ott sokkal lassabban szárad.
2021. febr. 8. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!