Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül egy m3 betont...

Mennyibe kerül egy m3 betont sajátkezűleg megkeverni?

Figyelt kérdés

Udvozlet,

Szükségem lenne kb 10-15m3 betonra egy garázs aljzathoz.

Idom lesz mint a tenger, azon gondolkozom hogyan érne meg jobban, ha hozatok kevert betont vagy ha saját kezűleg szép lassan bekevergetem saját magamnak.

Mennyire jön ki egy m3 beton ha az ember saját magának keveri?

szept. 14. 02:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Cement 300 kg/m3, azaz kb. 30.000 Ft, homokos kavics 12.000 Ft/m3, 1 m3 betonhoz kell kb. 1,3 m3. Tehát 30.000 + 15.000= 45.000 Ft / m3 áron jössz ki anyagáron. Ehhez még kalkuláld a szállítást, meg a betonkeverőt, ha nincs. És akkor indulhat a 15 m3 kézi keverése....Aminek a minősége bizonytalan (de ez nem feltétlenül szempont), a szakaszos betonozás viszont nem egészséges egy padlónál, kivéve, ha tervezett dilatációk vannak benne, de ahhoz speciális zsaluzat kell.

Ellenben, ha zárt az épület, akkor nem biztos, hogy a mixer befér, lehet, hogy pumpa kell, ami még kb. 200E Ft-os költség.

szept. 14. 12:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Tavaly kevertem 8m3 betont 1:3-ba, kb. 35-40ezer/m3 árba van, ez csak anyagár. Utánfutón hordtam zsákszám a cementet, sódert hozattam.

Én mixerbetont javaslok, sokkal egyszerűbb és okcsóbb, 15m3 még így is 2 fordulós lesz, mert ennyi a mixerbe se fér bele.

szept. 14. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!