Mennyibe kerül egy m3 betont sajátkezűleg megkeverni?
Udvozlet,
Szükségem lenne kb 10-15m3 betonra egy garázs aljzathoz.
Idom lesz mint a tenger, azon gondolkozom hogyan érne meg jobban, ha hozatok kevert betont vagy ha saját kezűleg szép lassan bekevergetem saját magamnak.
Mennyire jön ki egy m3 beton ha az ember saját magának keveri?
Nagy tételnél olcsóbb a mixer, ez nem is kérdés. Csak kell hozzá ember aki a kiöntött betont eligazítja. Ha magad csinálod, akkor sem árt ha legalább egy bizonyos darabokat egyben öntesz le, mert a betonnak az nem jó, ha minden nap egy négyzetméter mellé van csak öntve, meg egyedül nagy cumi területet csinálni, 2-3 ember kell hozzá.
A fuvar meg lesz a sóderre is, meg a cementre is, ha te nem tudod saját magad hazavinni. A cementet még csak csak kissebb tételekben, de a sóder az mindenképp (nagy)teherautós.
Az első válaszoló 63 zsákját nem értem.
Egyébként a 3-assal értek egyet.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, bár a kérdésem csak annyi h mennyibe kerülne 10-15m3 ki keverni a jelenlegi átlagos anyagarakkal. 😅
Ja amúgy tényleg nagy garázs lesz, inkább műhely egyébként azért kell a hely.
10x10m kb amire 15 centis betonnal számolva az sajnos 15m3.
Elsővel annyiban nem értek egyet hogy ugye nekem gyakorlatilag 945 zsák kene, akkor meg már inkább össze rakom én az arányokat és akkor nem 100ezerre jön ki a köbméteres ára. De mindenképp rakerdek a kész betonra is.
Közbe találtam egy kalkulátor ami nagyon kiszámol mindent is.
Kb 50ezerre jön ki az anyagár.
HTTPS://Omnicalculator.com/construction/cement
#9: "Elsővel annyiban nem értek egyet"
1. vagyok, mivel nem értesz egyet? Én csak leírtam mennyi lenne zsákos betonból. Egyébként megkevertem már a jóisten tudja mennyi betont kézzel életemben, szóval igazat adok annak, aki azt írta itt, hogy nem jó ötlet "foltokban" betonozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!