Ha van egy ház aminek a fala alul vizesedik, kb 20-30cm magasságig.mi a megoldás?
Olvastam különböző megoldásokat,
-injektálás
-lemezelès
-fal kiszárítás
Hogy lehetne orvosolni?
A megoldás sokminden függvènye. Milyen ház, mièrt vizesedik, van e alap? Az ilyesmit helyileg kell felmèrni. Az ok,felmèrès, belső aljzat magassága; aztán a megoldás.
A lemezbesajtolást alap ès fal közè lehet. Vályogfal esetèn vályogfal nem lehet lemez alatt.
Injektálást nyomatják mindenre, nem tudom milyen eredmènnyel, faltípustól függően.
A kiszárítás a helyreállítás miatt kell, hogy a vakolat fentmaradjon. Sok esetben újravakolás. A jó vízszigetelès akkor jó, ha a falè össze van kötve az aljzattal, ami így utólag nem megoldható, csak új aljzattal.
Règi parasztházaknál legtöbbször az elcseszett felújítások
okozzák. Itt jó a nyitott
rètegrend, drènezès, de mindent
helyileg pontosan fel kell mèrni.
Mindenkèpp megfelelő szakember aki felmèri az okot, èpontos megoldást mond, nehogy továbvidd a bajt.
Ez egy kb 40eves ház két szoba van ilyen állapotban.tegla, nem vályog.
Én a lemezelèst gondolom legjobbnak, de attól tartok, hogy bármelyik eljárással kapcsolatban hívom ki a szakembert, mindegyik a sajátját fogja erőltetni.
3# ez így van.
A lemezelèsnèl az alap ès fal közè prèselik be a lemezt. Azon nem jön át semmi. Egyik ismerősömnek ilyen a teljes háza, jó lett.
Az injektáláshoz nem tudok mit szólni, lehet van tőbbfèle anyag, nem egyformán műkődnek, csak az elv egyezik. Lehet a tèglához ez kell, máshoz más
Ezért is gondoltam legbiztosabbnak a lemezes megoldást.
Hülye kérdés,de mennyire biztonságos, ugyanis itt a falat ugye elvágják, így elválasztják egy ponton. Ez statikai szempontból mennyire megbízható?
7# igen valóban az átvágásos technikára gondoltam, mert a lemezelèssel kapcsolatban csak ezt ismertem.
De felhívtam egy céget és ők pont a préselős technikát alkalmazzák, így tájèkoztatott hogy az átvágásos annyira mégse jó,ahogy te is említetted.
Úgyhogy marad a préselős lemez technika. Ezt látom a legbiztosabbnak.
Az injektálóst teljes mèrtèkben elvetették
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!