Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Filcezett cserepeslemez tetőt...

Filcezett cserepeslemez tetőt hogyan lehet hőszigetelni penészmentesen?

Figyelt kérdés

Szarufa-tetőléc-filcezett cserepeslemez, ez a sorrend lett kialakítva, azaz nincs fólia meg ellenléc.

Ha a szarufák közé kőzetgyapotot teszünk az benedvesedik és megpenészesedik igaz?

#trapézlemez #filcezett lemez #tetőszigeteléd
tegnapelőtt 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Lakótér esetén szinte garantált hogy berohad a cucc.

Nagyon kellene az átszellőztetett réteg.

tegnapelőtt 15:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért garantált a berohadás? Ha nincs ott pára, le van zárva, akkor nincs ami kicsapódjon, hacsak nem ázik be.

Nekem ugyan cserép tetőm van, tetőtér beépítéssel, de nincs ellenléc sajna.

Én felújításkor simán feltetőfóliáztam belülről, hogy a szigetelés védve legyen. páraáteresztővel. Köszöni, jól van kb 7-8 éve.

Bontás közben több helyen is találtam olyan részeket, ahol még az előző lakó vagy inkább az az előtti lakó sima gagyi pe fóliával zárta le. Ott se rohadtak a lécek. (ott már 20 éve így lehetett)

Egyszerűen ha nem ázik be a tető, akkor nem fog vizesedni. Kicsapódni meg miért csapódna ki ott bármi is, hisz pára honnan kerülne oda, ha egyszer nem jár a levegő.

Elmondom hol vannak rohadások a tetőmön. A szarul összerakott tetőablakok körül, ahol szar a bádogozás. Ott van, de azért mert befolyik oda a víz.

tegnap 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!