Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 100e Ft munkadíj nem volt...

100e Ft munkadíj nem volt kicsit drága 3 órányi melóért?

Figyelt kérdés
Néhány napja a vihar kicsit összekócolta a tetőcserepeket, és eltört 3 db 2 méteres léc. A sógoromat kértem meg, hogy csinálja meg, és ő egyedül 3 órát dolgozott vele, majd 100ezret kért.
aug. 20. 11:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
Milyen család az ilyen? Anyag nélkül eléggé drága 33 ezer óránként.
aug. 20. 12:41
 12/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
76%

Ha beázol, akkor mekkora lenne a kár? Ha mást kérsz meg, akkor mennyi idő alatt jön ki, és hányszor ázol be? Más mennyi idővel később, de mennyivel olcsóbban csinálta volna meg? Mekkora károd keletkezett volna, ha pl valaki 2 hónappal később, felannyiért csinálja meg? Melyik összeg magasabb? A kár+más díja, vagy a sógor azonnali segítsége?

Igen, egyébként sok és pofátlan. De ha a fentieket összeszámolod, akkor mivel jártál jobban?

aug. 20. 12:41
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

Itt adott egy probléma.

Aránylag nem sok ez, ha jó munkát csinált. Csak a magyar átlag fizetésnek sok ez.

Hallottam olyat is, hogy villanyszerelő is 1 milliós munkadíjért dolgozott. Nem napszám, hanem teljesítmény. Becsülettel odatette persze magát és szépen és jól dolgozott a pénzért. De ha nézed azt, hogy a 200 nettós bérminimum vagy legyen 300 nettó és már akkor egy viszonylag jól fizető állást mondunk, akkor is több hónap összeszedni ezt a pénzt. De ha a német béreket nézünk akkor az 1 havi nettó bér. Nagyon rossz esetben is csak 1.5 hónap. Az már úgy nem olyan vészes, mégse 3-5 hónapot dolgozik az ember annyi pénzért.

Ez a 100ezer foring se olyan hatalmas összeg, csak van aki 2 hetet dolgozik érte, más meg pár óra alatt megkeresi.

De hozzá kell azt számolni, hogy ezek is általában szezonális munkák. Van mikor reggeltől estig menni kell, pláne nyáron a nagy melegben. Van mikor meg pl télen nincs semmi munka és arra tartalékolni kell.

aug. 20. 12:50
 14/24 anonim ***** válasza:
44%

Béci...

Akármekkora is a baj a sógorának felszámol az ember egy fél deleőtti munkáért 100ezret?

A sogór egy pofátlan gyökér.

Kérdező majd emlékezz erre az esetre amikor neki kell valami!

aug. 20. 12:52
 15/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
61%

"Béci...

Akármekkora is a baj a sógorának felszámol az ember egy fél deleőtti munkáért 100ezret?"

Elolvastad végig, amit írtam? Miért nem?

aug. 20. 12:52
 16/24 Thunderfairy ***** válasza:
78%
Rendkivűl sok. Többet meg ne kérd semmire. Rokonnak még ingyen is segíteni. Nem hogy így lehuzni.
aug. 20. 13:01
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
Az én sógorom is ács, de eszébe nem jutna egy pár órás melóért lehúzni a nővére családját.
aug. 20. 13:08
 18/24 IgaziÚriember ***** válasza:
40%
Gondolom nem vagy olyan primitív véglény, hogy ne egyeztess az árról mielőtt elkezdené a munkát. Vagy példál ingatlan vásárlása esetén is előbb aláírod az adásvételi-szerződést majd utólag kérdezed meg, hogy egyébként mennyibe kerül? Na legközelebb akkor legyél okos, mielőtt nekikezd a munkának és sokallod az összeget, ne utólag!
aug. 20. 13:37
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Látom itt sokan megakadtak az áron, de találjon valaki jó szakembert jelentéktelen munkára...

Kókány emberekkel, akik tegnap ráérnek tele van a facebook. Jó szakira több hónapot kell várni. Addig ázzon a ház esetleg?

Amúgy az a tapasztalatom, hogy több hónapnyi könyörgés után 4-5 szakiból talán egy oda érne megcsinálni. Azért mert inkább csinálnak egy komplett tető felújítást vagy új tetőt mert azon több a haszon.

1,5 évembe és rengeteg telefonálasba került 1 db járólap cseréje, mert azok akik burkolták a komplett házamat fel sem vették nekem a telefont... 4 burkolóból egy ért ide, itt volt 3,5 órát. Ez alatt megállás nélkül dolgozott. Őt is úgy tudtam rávenni, hogy kifizettem neki a komplett napját. 150000be, és 1,5 évbe került egy db 20x120 greslap cseréje. Mert még így sem nagyon akartak ide érni... Más után nem szeretnek javítani. Jó munkát végzet, és még port sem csinált mikor csiszolta a betont.

aug. 20. 13:40
 20/24 mindentudó99 ***** válasza:
16%
#19 150 ezer egy lap cseréért🤣🤣🤣
aug. 20. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!