Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen fűtési és melegvíz...

Milyen fűtési és melegvíz előállítási rendszert építenél ki ezekkel a feltételekkel?

Figyelt kérdés

Kb. 100m2 ház

-vezetékes gázhálózat nincs a településen

-villamos hálózat: 10A, bővítés nem lehetséges a közcélú hálózat elavultsága miatt.

2024. aug. 9. 16:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A légkábelt és az oszlopokat a szolgáltató fizette. Az oszlopoktól a földkábeles bekötések pedig saját költségre mentek. A földkábel teljes hosszát felszámolják +2-2 métert a felállásokra. Az ingyenes 15 méter csak első bekötésre vonatkozik!

Nálunk 1 oszlopot lespóróltak így nekem 65 méter kábelt kellett fizetnem.

A mérőhely szabványosítása szintén a te költséged.

A teljes költség nekem 3x25A ra A+H szekrénnyel 1270000 ft volt, H nélkül kb 150000el lett volna olcsóbb. A H óra végül nem került fel, csak elő van készítve.

aug. 10. 23:53
 12/15 anonim ***** válasza:

11+

Az eon nem fog adni normális választ a kérdésedre... 4 levélben tettem fel ugyan azt a kérdést, majd 1-1,5 év alatt 4x5000 ft kötbért utaltak át nekem azért, mert nem adtak normális válaszokat.

aug. 10. 23:57
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszön szépen a válaszokat!
aug. 11. 09:23
 14/15 A kérdező kommentje:
#11-12 Külön köszönöm a válaszodat! Elkeserítő, hogy milyen lassú és nehézkes az ügyintézés az eonnál. Igazából már fél éve kialakította a regisztrált szerelő a mérőhely szabványosítást, azóta is ott áll a 3 órás szekrény, üresen, és vár hogy történjen valami.
aug. 11. 09:30
 15/15 anonim ***** válasza:

#14 Igazad van, csak ott a másik oldala, hogy rettentően le vannak terhelve, mert nagyon sokan csináltattak mostanában napelemes rendszereket és így előre sok-sok hónapra van melója a szerelőiknek. Nekünk is ők csinálták a bővítést meg a napelemes rendszert is és egy nagyon rendes srác volt akivel intéztük az ügyeket. Előre szólt, hogy sajnos sokat kell majd várni - végül 5 hónap volt mire az első szerződött dolgot kijöttek csinálni - de aztán rendben elkészült sorban minden.

Persze nem ugyanaz arra várni, hogy a minimum feltétele meglegyen annak hogy ott élhess, mint nálunk, várni egy plusz bővítésre, csak könnyebb elfogadni ha érted, hogy tényleg nagyon sok a munkájuk.

aug. 11. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!