3 szbobás panellakás mind 3 szobájának klimatizálásához mennyi klima kell?
Van 1 nagyszoba ami délre néz, van 2 darab kis szoba ami északfelé néz.
54nm a lakás
Akinek ilyesféle lakása van az hogy oldotta mega klimatizálást?
Mert háát én ahogy agyalok szerintem kéne 2 darab kültéri, 1 a déli oldalra, 1 az északi oldalra. Meg gondolom minden szobába kéne beltéri egység is mert hát csukott ajtón nyilván nem megy át a hűvös levegő.
Ha pl ahogy most itt leírtam ugy szereltetném ahogy lesegettem az árakat lenne vagy 1 millió forint a történet.
Ezért is kérdem akik több szobás panelban laknak és van klimájuk náluk hogy lett ez megoldva?
Ha csukod az ajtót, sajnos minden szobába 1 kell.
Egy külsőhöz két beltéri nem éri meg. Ismerős is abban gondolkodott, de végül maradt mindenhol az 1.
Legalább kettő klíma kell, esetleg három.
Én mindenképpen tennék egyet a nagy szobába, aztán az egyik opció, hogy mindkét kisebb szobába teszel egyet-egyet, vagy pedig csak egy viszonylag nagy teljesítményűt raksz a folyosóra. Egy ismerősömnél ez utóbbi megoldás van a hasonló lakásában, ilyen nagy hőségben nyitva van minden szobaajtó, így a két klíma elég jól lehűti az egész lakást. Ez persze akkor nem túl jó opció, ha valamelyik ajtót csukva kell tartani, mert albérlő lakja a szobát, vagy a gyerek felvitte a barátnőjét, vagy hogy ne menjen be a kutya stb., nem tudom, nálatok mi a helyzet.
Mindenesetre az egy kültéri + hozzá tartozó két beltéri típusú klíma nem éri meg, az ehhez megfelelő kültérivel simán még drágább is lehet, mint ha két teljesen külön klíma kerülne fel.
Már az egyetlen egy klíma is 70%-os életszínvonal növekedés a nullához képest. Persze a 3 még sokkal jobb, de megkérdőjelezhető a szükségessége.
Egy jó hatásfokú bőven megbirkózik a munkával nyitott ajtók mellett. De, ha át van melegedve a fal 40 °C-ra, akkor tény, hogy nyitva kell legyenek az ajtók legalább résnyire, és is nem szabályozható szóbánként a hőmérséklet.
Amugy egy ilyen elrendezésű lakásról van szó...
A nagyszoba és a konyha déli oldalon, a két kisszoba északi oldalon van
Köztük van egy közlekedőfolyosó, mega wc és a fürdő.
Amugy azért az ajtokat nem szoktuk tárva nyitva hagyni, mert van mikor alszik valaki az egyikben, a többiben meg nem stb...
Ezért az a helyzet hogy az ajtókatnyitogatjuk/csukogatjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!