Mahagóni színre átfesthető csiszolás nélkül a barna festékkel festett fa a teraszon?
Sziasztok.
A teraszunk új, szép világosabb barna festék van rajta.
A kerítésünk viszont mahagóni színre lett festve. Tulipán kerítésünk van, ez is új, friss festés.
Azonban engem nagyon zavar, hogy a kerítés így piros, a terasz tartó oszlopai meg ugye a lecek barnák.
Szeretnénk majd kiülőt meg fa játszóteret, hintaágyat majd később. Így már teljesen összezavarodtam, hogy akkor azok milyen színűek legyenek. Az én szívem a mahagónia színhez húz már gyerekkorom óta.. párom is szereti, csak mostanság olyan nagy divat a barna, hogy arra festettük a teraszt és én bánom, mert az én szememet zavarja.
A párom mondta, hogy biztos, hogy nem csiszolja le, amit megértek és majd 5 év múlva, ha időszerű lesz újra festeni, majd megpróbáljuk a mahagónit, csak félek, hogy ocsmány lesz rá kenve. Szerintetek?:SSS
Köszönöm előre is a válaszotokat!
Mennyi idő után kell egyébként a teraszokat újra festeni?
Kellene csiszolni vagy lehet befogná szerintetek?
Gndolom lazúrfestékkel van felületkezelve, sötétebb színre át lehet lazúrozni, egy kis felületi csiszolás után.
Ha éri eső, nap, akkor 2 évente érdemes átkenni a fát.
Nagyon éri sajnos a nap, mert utolsó ház rét mellett.
De elég kézzel csiszolni vagy rendes gépi csiszolót érdemes venni? Egészen a csupasz fáig kellene csiszolni, vagy elég egy kicsit meg csiszolni, hogy tapadjon a festék? Gondolom így a szép erezet nem fog látszani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!