Ablak újrafestése?
Sziasztok, van két ablakom amin kívülről a festés elkezdett hólyagosan leválni egy két helyen. Mintha csak hámló bőr lenne úgy le lehet húzni a fáról, viszont az ablak tetején még nem ette meg annyira az UV, hogy így járjon, ott annyira kapaszkodik, hogy kb lehetetlen lecsiszolni.
Átlátszó (látszik az erezet) nagyon halvány sárgás barnás szinű. Esetleg nincs valakinek tippje, hogy hogy lehet értelmesen lekaparni? Mert ahol nem kezdte ki a nap ott nagyon ragaszkodik a helyéhez, én pedig vízbázisú festékkel festeném át a fáig csiszolás után.
1-.es vagyok, elnézést, azt nem figyeltem hogy írtad.
Egyébként egy alapos csiszolás, és jó minőségű festék. Ha lehet ne érje közvetlen nap amíg fested mert hamar szárad és csíkos, réteges lesz. Por nem maradt a festék alatt? Attól is leválhat. Bár nem ilyen mértékben szerintem. Lehet a festék minősége a ludas.
Kedves kérdező! Festőként javaslom, vegyél csiszoló stekkert ha gépet nem akarsz. 80 szemcsenagysággal jól csiszold meg, utánna 100sal. A krétás felületről valószínű le is fog jönni. Akaszd le őket a helyükről, ha van valami bakod fektesd rá. Utánna festékboltban kapható papírragasztószalaggal ragaszd le az üveget, és vizes bázisú lazúr alapozóval kend át, persze csiszolás után alaposan porold le. Alapozó után egy órával a jól felkevert vizes lazúroddal higítatlanul kend le, én sötét tölgyet választanék. Ezt 2 rétegben rárakod, rétegek közt száradási-kötési időt hagyva. A tok külső felével ugyan ez. Jó a vizes kültérbe mert rugalmas gumiszerűre köt, de ne sajnáld az ablak lap részéről, jól dörzsöld bele az esetleges repedésekbe is, utánna pakold meg kicsit és oszlasd el egyenletesen, fojásokat miután az edénybe visszahúzod az ecsetből a fölös lazúrt, üres ecsettel húzd el.
Szép lesz!
Jó hosszúra sikerült😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!