Mivel célszerű kitömíteni a kirepedezett illesztési réseket egy kb. 20 éve olajfestékkel lefestett kazettás fenyő ajtó újrafestése előtt?
Annó az ajtót úgy festették le, hogy festés előtt az összes illesztési vonalat kiglettelték faglettel. Az idő múlásával talán a használattól is, de legfőképpen szerintem a faanyag száradása miatt az összes illesztési vonal mentén kirepedt a bevonat. Van olyan hely, ahol több mm a repedés szélessége.
A tökéletes és vélhetően szakszerű megoldás talán az lenne, ha az összes glettelést eltávolítanám, aztán újra glettelném és átfesteném. De nem szeretnék ezzel bajlódni.
Arra gondoltam, hogy valamilyen szilikonos anyaggal kitömítem a réseket. Olyannal, ami kellően rugalmas marad, de mázolható is.
Mi a véleményetek?
Milyen tömítő anyagot és technológiát javasolnátok?
Nem valami szakszerű, de pár éve üvegező gittel csináltam ilyesmit régi faablakokon, eddig tartja magát. Hasonló:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!