Ha megbízok egy szakit gletteléssel, akkor a csiszolás ehhez implicit hozzátartozik-e, vagy erre külön megbízást kell adni? Létezik elöírás, h a vastag/vékony glettelésnek milyen minöségünek kell lennie, ha erre megállapodás külön nem történik?
Igen! valószínű meg is csiszolja, legalábbis elvárnám hogy ne egy rücskös falat hagyjon ott.
De legegyszerűbb megkérdezni.
Mindent érdemes tisztázni, hogy ne legyen félreértés. Mondd, hogy még nem volt ilyen eseted, ezért szeretnéd tisztázni, hogy ugye benne van a csiszolás stb. is a megbízásban és az árban!
Ez nálunk nem volt kérdés, a kivitelező szervezte, a festést mondtuk, hogy azt már mi fogjuk csinálni magunk.
Amire figyelj, hogy nálunk nem volt természetes és automatikus a számukra, hogy szeretnénk élvédőket a falakra ahol kellene. Láttam ahogy nem tettek fel és rákérdeztem, de akkor a legtöbb részen már kész volt a glettelés. Erre a szaki válasza, hogy ők csodálkoztak is hogy miért nem kérünk élvédőket a glettbe, hiszen sok az ilyen sérülékeny falrész és látják a kisgyerekeket akik azonnal le szokták zúzni a falat a kiálló éleken. Én meg azt nem értettem, hogy miért nem kérdezte meg, hiszen ő tudja mit kellene tenni a falra, nem én. Így utólag lettek felrakva az élvédők és pluszban átglettelve. Szóval kérdezz rá, hogy pontosan mit értenek ők a megbízáson, feladaton a pénzedért!
Minden kétbalkezes ember össze tudja kenni a falat gelettel. Elvileg természetes szerintem, ha glettelést kész, akkor sima falat akarsz.
Pont erre találták ki ezt az anyagot.
4 minőségi szint van:Q1-Q4,
Q2 az átlag gipszkarton glettelés (csak hézagok)
Q3 telibe glettelve
Q4 tükör sima, legfinomabb glett az utolsó réteg. Csak matt felületekhez szükséges.
Q2-3 ideális átlagos festéshez.
@3/3
Ha nem szerepel semmi a megállapodásban, akkor melyik minöségi szintböl kell kiindulni?
1 vastag + 1 vekony glett eseten illetve
3-4 reteg eseten?
Mennyire kell a felületnek rögtön festhetönek lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!