Vályogházat szeretnénk szinezni és dryvitelni, mivel?
Tudom hogy a táblás nikecell megoldás nem opció a vályogháznál.. ezért ezt elengedtük.
De szeretnénk valamivel le hálózni hogy a repedések megszűnjenek egy-két helyen illetve szeretnénk leszínezni dörzsvakolattal.
Cementes ragasztóból csak a páraáteresztős, vagy akár a sima homlokzati ragasztó is megfelelő lehet a hálózáshoz?
Néztem, hogy vannak ilyen pára áteresztős ragasztók...
Meszes dolgokkal nem bajlódnánk.
Dörzsvakolatból a sima hagyományos kapart vakolatot néztük.
Árthatunk ezzel?
Semmi sem javasolt. Ha tudsz olyan anyagot, ami a vályoggal megegyező páraáteresztèsű akkor hajrá. Egyèbkènt ráfázol az ilyen korszerű anyagokkal.
Javítsad ku a vakolatot, vakold le mèszhabarccsak vagy vályoggal. Igazábol itt ez az egy az opció.
Cseréld ki a nyílaszárókat, a födémre tegyél 30-40 cm szigetelést, csináld meg a vízelvezetést, drénezést és kész.
A külső falat hagyományos anyagokkal szépen egyenesre le lehet javítani csak egy ügyes kőműves kell, és meszeld le.
Vájog házat nem érdemes nagyon leszigetelni. Nézd meg a szaki ellenőr 200 éves ház felújítós videóit. Ő még a hajópadlót is hagyományosan homokágyba rakta le.
Szerintem elég jól megtalálta az optimális középutat mindenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!