Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lebonthatom a használaton...

Lebonthatom a használaton kívüli kéményt a hazamon?

Figyelt kérdés

Felújítást végzek ami azzal jár hogy egy fofalat at kell hidalnom, viszont ez a fal rész a kéményt is magába foglalja.

Kell engedély a bontására? Ha igen akkor ezt honnan tudom beszerezni?

Ha van engedély akkor bonthatom saját magam? Nyilván ha a földszinten ki akarom venni akkor az egészet le kell bontanom a padlastertol kezdve.

Válaszokat köszönöm.

júl. 5. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
22%

Hát, a főfal megbontása, átalakítása, így az áthidalás (kiváltás) is engedélyköteles, építőmérnöki tervezést igényel, mert tartószerkezetet érint, azt hiszem a 352-es rendeletbe van ez benne.

Ha van engedély meg terv, akkor se csinálhatod magad, csak szakképzett kivitelező, akinek papírja van róla.

Ez a hivatalos verzió. Aztán hogy saját magának az ember mit mer megcsinálni az megintcsak megér egy misét.

júl. 5. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg azt csinálsz, amit akarsz. Akkor lehet belőle bajod, ha valakinek kárt okozol vele, de itt szerintem ilyesmi nincs. Mi már bontottunk kéményt átalakítás miatt, eszünkbe se jutott, hogy ezt meg kéne valakitől kérdezni. Kb 15 éve volt.
júl. 6. 01:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kèmènyt nyugodtan elbonthatod, nincs belőle semmi.
júl. 6. 05:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én simán lebontottam. Jött a kéményseprő (akkor még jártak évente), beírta a papírjára, hogy már csak egy kémény van és annyi.
júl. 6. 07:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen szabályos ha magad bontod el.
júl. 6. 09:04
 6/6 anonim ***** válasza:
6 éve bontottunk le 1 et.Jött a kémény seprő beírta csak 1 van.
júl. 6. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!