Ha van egy önkormányzati lakásom (30-35m2), akkor ha szerintem a szobák és a tér megosztása nem megfelelő lebonthatom a falakat, és kedvemre kialakíthatom én az új helységeket?
Tévedsz, utolsó, önkormányzati lakásban csak az önkormányzat engedélyével alakíthat bármit is. Sőt, ha engedély nélkül alakítgat, még ki is lakoltathatják.
Szóval, kérdező, tervet kell csináltatnod, és engedélyeztetni a terv alapján az önkormányzatnál. Ha nincs szakember által készített kivitelezési terved, szóba sem állnak veled. Sajnos(:
Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy engedély nélkül semmit sem tehetsz.
Mi is önkormányzati lakásban élünk és még csak azt sem engedték, hogy a függönytartót kicseréljük (pedig a '80as évek óta ott lóg az a csotrogány).
Most a bejárati ajtót szeretnénk kicserélni, mert olyan rés van a tok meg a fal között, hogy látni lehet, ha a lépcsőházban ég a villany, írtunk kérvényt, de eddig semmi válasz és ameddig nem engedélyezik, addig tehetetlenek vagyunk.
Eszedbe ne jusson csak úgy nekiesni!
Minden esetben megállapodást kell kötni az Önkormányzattal bármiféle felújításra, különben felmondási ok lehet az engedély nélkül elvégzett munkálat.
Arról nem is beszélve, hogy nem kizárt, hogy még építési engedély/társasházi hozzájárulás, stb. is kell ehhez. Nem beszélve a szakértői véleményekről, tervekről...
Nem úgy meg az, hogy az ember gondol egyet, és kiszed falakat!
Jó magam is önkormányzati lakásban élünk, és tavaly felújítottuk. Engedély kellett ahhoz is, hogy az utcára néző ablakokat kicseréljük, mondván, hogy a ház külső jellegét meg kell tartanunk. Engedély kellett ahhoz is, hogy a vízcsőrendszerhez hozzászereljenek egy kisebb részt, ahová a mosogató és mosógépet be tudom kötni. Mi is akartunk falat bontani (a kis konyhát akartuk megnyitni a nappalival olyan amerikai konyhás stílusban) de ezt elutasították, mert a fal a tartófal.
Szóval ha bontani akarsz vagy nagyobb változást akkor szólnod kell az önkormányzatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!