Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha van egy önkormányzati...

Ha van egy önkormányzati lakásom (30-35m2), akkor ha szerintem a szobák és a tér megosztása nem megfelelő lebonthatom a falakat, és kedvemre kialakíthatom én az új helységeket?

Figyelt kérdés
Vagy erre külön engedély kell, esetleg nem is adnak ilyenre?

2014. okt. 17. 12:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is kell az önkormányzat engedèlye.

A többiektôl kèrdeznèm. Hogy tudtatok önkormányzati lakáshoz jutni? És ami nem a tiètek azt mièrt újítjátok fel saját költsègen?

Bocsi,ha ez egyértemû. :) Csak èrdekel.

Vagy olyan lakás ez ami bèrleti jogos?

2014. okt. 17. 18:19
 12/15 anonim válasza:

11-es!

4-es vagyok.

Mi páromon keresztül jutottunk a lakáshoz. Az iskolának ahol tanít,y vannak lakásai (tanárok részére). Az egyik megüresedett és a kikötés az volt, hogy csak fiatal párnak adják ki. Mindketten 300 km-re lakunk az iskolától (ő már 4 éve bérelt abban a városban szobát), így egyértelmű volt, hogy nekünk adják.

Mi azért újítjuk fel, mert több évet szeretnénk itt tölteni (párom addig jogosult a lakásra, ameddig abban az iskolában tanít). Minimális a bérleti díj és a rezsi, így itt ki tudjuk magunknak spórolni a saját ház árát és nem kell hitelt felvenni hozzá.

2014. okt. 17. 19:05
 13/15 anonim ***** válasza:

11-es!

Önkormányzatnak dolgozó ügyvéd vagyok, lakásügyekkel foglalkozunk. Nálunk pályázat útján lehet elsősorban lakáshoz jutni (kerületi ÖK, honlapján minden fenn van), vagy pl. jogviszonyfolytatóként a jogszerűen befogadott személyek, lakáscsere útján, bérlőkijelölési jogot gyakorló szervezeten keresztül (pl. rendőrségi a saját tagjainak a szolgálati idejük alatt)... szóval több módja van, de az elsődleges a pályázat.

Sokan eleve úgy kötik a bérleti szerződést, hogy felújítási kötelezettséggel. Ők csinálják meg a lakást, de a felújítás értékét, vagy annak egy részét lelakhatják.

2014. okt. 17. 19:23
 14/15 anonim ***** válasza:
De gondolom az önkormányzatnál igencsak vonogatják a szemöldöküket amikor a papíron 1 szobás (4x5m) lakásból valaki kialakít 2 kis (4x2,5m)félszobát. Lehet, hogy klausztrofób érzete lenne a legtöbb embenek az ilyesmitől, hogy nincs egy nagyobb tere és lehet, hogy 10-ből 2-nek pont erre lenne szüksége pl. egy gyerek vagy a munkája miatt.
2014. okt. 17. 20:10
 15/15 anonim ***** válasza:
legjobb ha bemész az önkormányzathoz és megkérdezed.
2014. okt. 17. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!