Hogyan érvényesítenétek az érdekeiteket az adott helyzetben?
Van egy generálkivitelező, akitől vásárolok egy felújított ingatlant.
Az ingatlan jelenleg is felújítás alatt áll. Alapvetően arról volt szó, hogy május végére készen van, de most úgy néz ki, hogy július vége előtt nem lesz kész.
A lakást az eladó készpénzes vevőnek szerette volna eladni, én viszont lakáshiteles vagyok + a saját lakásom eladásából befolyt összeget is beleteszem.
Az adásvételit 3 hónapos határidővel írtuk, de mivel akkor még a saját lakásom sem adtam el, ezért az ügyvéd javaslatára kiharcoltunk egy +1 hónapos hosszabbítást, ha a lakáshitel a 3 hónap letelte után még folyamatban lenne.
Itt az eladó rugalmasságára és jóindulatára volt szükség. Illetve a lakáshoz látványtervek voltak akkor amikor szerződtünk és felajánlotta, hogy beleszólhatunk a kivitelezésbe, mert még olyan állapotban van a lakás. Ez szintén az ő kedvessége, alapvetően nem kötelessége.
Viszont itt jön a bökkenő. Nekem úgy néz ki, hogy lassan lezárul a lakáshitelem és eladtam a saját lakásom is, ami a vártnál gyorsabban ment. Pár napon belül ki fogom fizetni őt és úgy néz ki, hogy a lakáshitel is révbe ér.
Az adásvételi szerződésben a birtokba adásról azt határoztuk meg, hogy a teljes vételár megfizetését követő 3 napon belül kell megtörténnie, ellenkező esetben napi 20.000Ft kötbért kell nekem fizetnie.
A gond ott adódik, hogy nekem 10 napon belül ki kell majd költözni a saját lakásomból, különben én is fizetem a kötbért az én vevőmnek.
Nem szeretnék hálátlan lenni azzal, akitől veszem a lakást, mert tényleg több szívességet is tett, nagyvonalú gesztusokat is, viszont a csúszás gáz és emiatt nekem plusz költségem is fog keletkezni.
Hogyan tudnám ezt jól lekommunikálni vele úgy, hogy utána ne azt érezze/gondolja, hogy "jó, akkor összebaszom ezeknek a lakást valahogy, aztán jó napot kívánok"...?
Iszonyat palimadár vagy.
Van szerződésed, hiteled, egy olyan házra ami még kész sincs.
Ez eladásra készült minőség lesz, ez szinte szakszó.
Azt jelenti 1 év múlva bontandó.
Plusz már most áldozatként viselkedsz, ha a kivitelező ordibálna, hogy rendőrt hív, ha valami nem tetszik, te simán csendben maradnál.
100M-es szerződés nem arról szól, hogy rendesek az emberek.
Törvény szerint csak első osztályú munkát végezhet.
Egy kivitelezésre van garancia.
Mennyi foglalót adtál? mert, ha sokat, simán megéri neki rossz minőségbe megcsinálnia, te nem veszed meg, bukod a foglalót, ő meg eladja másnak.
Még egyszer: a minőség nem baráti alapon van. Kötelezd fénykép készítésre vagy csinálj te, vagy fogadj műszaki ellenőrt.
Úgy lefog húzzni ahogy nem akar.
Te pénzed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!